33.2 C
Kuala Lumpur
Friday, December 8, 2023
UtamaInspirasi“Abi pakai seatbelt dak?” Reaksi budak dengar bapa kena saman buat netizen...

“Abi pakai seatbelt dak?” Reaksi budak dengar bapa kena saman buat netizen terhibur. Comel sangat!

Sama seperti ibu, seorang bapa adalah tonggak kepada perkembangan kesejahteraan emosi anak-anak. Bapa juga melahirkan rasa selamat buat anak, baik daripada segi fizikal mahupun emosi.

Jadi menghabiskan masa bersama anak buat seorang bapa tentunya membawa kesan mendalam yang positif buat perkembangan anak masing-masing.

@fyaireez/Twitter

Seperti bapa ini, yang kerap kali berkongsi video menarik bersama anak perempuannya yang bernama Yaya.

Namun kali ini, lelaki ini berkongsi bagaimana anaknya begitu prihatin mendengar ceritanya dan mendakwa dirinya telah disaman polis.

Berikut video penuh gelagat kedua-dua beranak terbabit :

Walaupun masih kecil, Yaya tekun mendengar dan memberikan perhatian terhadap apa yang diceritakan si bapa. “Abi pakai seatbelt dak (tak)?”, soal Yaya.

Lebih melucukan, perbualan mereka terhenti seketika apabila terdapat bunyi siren kecemasan kedengaran. Yaya pun apa lagi, buat muka terkejutlah!

@fyaireez/Twitter

Setelah itu, Yaya juga sempat menasihati bapanya agar tidak memandu laju. “Haa, tak boleh bawa laju. Tak boleh, bawa pelan (perlahan)”.

Yaya sekali lagi terkejut apabila mendengar amaun RM300 saman yang dikenakan pada bapanya dan dia turut bermurah hati untuk memberikan sedikit wang untuk dipinjamkan pada bapanya.

Tetapi anda saksikanlah sendiri apa yang jadi :

Aduhai Yaya! Baik sudah niatnya ingin membantu. Apa pun, gelagat dan keletahnya itu cukup menghiburkan.

Comel sangat!

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI