30.3 C
Kuala Lumpur
Monday, October 2, 2023
UtamaInspirasiNiat mahu ceriakan ‘frontliners’, seekor ‘T-Rex’ muncul di PPV Kuching untuk terima...

Niat mahu ceriakan ‘frontliners’, seekor ‘T-Rex’ muncul di PPV Kuching untuk terima vaksin

Pemilihan baju yang sesuai adalah perlu semasa menghadiri janji temu vaksinasi. Walaupun ia agak remeh namun baju yang sesuai sedikit sebanyak bantu melancarkan proses vaksinasi.

Tetapi lain pula yang berlaku baru-baru ini, di mana seorang pemuda, Kenny Sia telah hadir ke pusat pemberian vaksin (PPV) dengan memakai kostum seekor dinosaur!

Kenny Sia/Instagram

Kejadian yang dipercayai berlaku di PPV Borneo Convention Centre Kuching (BCCK) itu mula tular apabila beberapa keping foto T-Rex dikongsikan di laman Twitter.

Menurut Kenny, dia mendapat idea untuk memakai sut itu selepas seorang warga emas di Pulau Pinang tular memakai beg plastik pada kepalanya semasa menerima vaksin.

Kenny Sia/Instagram

“Saya mahu memberi semangat kepada petugas barisan hadapan dan para sukarelawan kerana mereka berkerja keras memberikan vaksin pada ramai orang setiap hari”.

Tambahnya, sut itu turut berfungsi sebagai alat pelindung diri yang ideal.

Staf di BCCK turut terhibur malah menggunakan foto dinosaur Kenny untuk berkongsi panduan langkah demi langkah untuk vaksinasi.

Sungguhpun begitu, Kenny mendedahkan bahawa sut itu dilengkapi dengan kipas mini di dalamnya jika dia berasa panas.

Kenny Sia/Instagram

Bahkan sut T-Rex itu turut dilengkapi dengan zip di bahagian tangan bagi memudahkannya membuka sut itu ketika proses suntikan.

Kenny dalam pada itu menasihati agar orang lain tidak mengikuti jejaknya memakai sut sebegini.

“Saya ke sana ketika vaksinasi hampir berakhir, jadi ia mungkin tidak mengapa kerana saya tidak beratur lama”.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...

TREN TERKINI