27.3 C
Kuala Lumpur
Tuesday, July 23, 2024
UtamaGaya Hidup“Sekarang nak jaga kami tak?” Wanita mula beri makan kepada ibu kucing...

“Sekarang nak jaga kami tak?” Wanita mula beri makan kepada ibu kucing yang kemudian kumpul dan tawar jagaan kesemua 5 ekor anak comelnya

Terkejut sungguh apabila Shea Prior dari Alabama menemui seekor kucing jalanan yang melepak di halaman belakang rumahnya beberapa bulan yang lalu tetapi tidak sangka pula terdapat kejutan yang lebih besar.

Shea, pencinta kucing yang sudah ada dua ekor kucing mula cuba meletakkan beberapa makanan kucing di luar rumah setiap hari, dan dia benar-benar menarik perhatian seekor kucing.

Wanita ini membiarkan kucing jalanan berwarna belang kelabu itu sedikit demi sedikit mempercayai bagi membolehkan Shea bersedia untuk mendekatinya.

Facebook

Beberapa hari setelah mereka menjadi menjadi rapat, Shea mendapati kucing betina ini menghasilkan susu yang bermakna dia mungkin sudah melahirkan anak yang disembunyikan berdekatan kawasan rumahnya. 

Nampaknya kucing yang Shea namakan Cricket ini sudah menjadi ibu, tetapi Shea tidak tahu di mana Cricket menyembunyikan anak-anak kucing itu.

Facebook

Shea mula berasa simpati kerana tidak mudah bagi ibu kucing ini untuk tinggal di jalanan, tambahan dia sedang membesarkan anak-anaknya, jadi wanita ini memutuskan untuk membantu.

Lalu Shea mula berjalan di sekitar rumahnya, namun tidak pula kelihatan kelibat atau kedengaran bunyi anak-anak kucing mengiau berdekatan.

Jadi Shea mula bertanyakan ibu kucing ini, “Anak-anak kamu pasti sangat comel. Boleh tak kamu bawa saya melihat anak-anak kamu?”

Facebook

Shea tidak menyangka pula yang Cricket benar-benar memahami permintaannya!

Keesokan pagi, ketika Shea berjalan ke halaman belakang untuk menyiram bunga, ibu kucing ini dengan senang hati berlari ke arahnya dan kali ini dia tidak bersendirian selepas menyapa Shea.

Shea dipandu untuk berjalan ke bawah sisi rumahnya. Sebaik sahaja Shea menghampiri tempat itu, didapatinya kelihatan seperti beberapa bulu-bulu lembut kecil yang comel sedang bergerak-gerak di celah papan bawah rumahnya.

Pada masa sama, Cricket juga memanggil anak-anaknya yang agak pemalu, seolah-olah memberitahu mereka supaya jangan takut untuk keluar dan berkenalan dengan Shea.

Facebook

Shea agak terkejut kerana ibu kucing ini sebenarnya pintar dan sangat mempercayainya. Anak-anak kucing itu agak takut dengan kehidupan luar pada mulanya dan tidak berani keluar. 

Cricket memanggil anak-anaknya berulang kali untuk memberitahu mereka yang Shea tidak berbahaya. Anak-anak Cricket yang gebu dan comel keluar dari bawah celah papan itu satu persatu. 

Akhirnya, terdapat 5 ekor anak kucing comel kesemuanya dalam masa 15 minit selepas mereka keluar!

Facebook

Mungkin Cricket memberitahu mereka untuk tidak berasa takut kepada Shea, dan kesemuanya membenarkan mereka disentuh oleh Shea bahkan boleh memeluk!

Cricket dengan pandangan wajah comelnya seolah-olah menawarkan kepada Shea, “Sekarang macam mana nak jaga kami tak?”

Facebook

Maka Shea pun membuat keputusan untuk mengambil keluarga kucing itu dan melindunginya serta membuat persiapan untuk masa depan mereka. 

Kelima-lima anak kucing ini bersama ibu mereka telah menemui rumah dan masa depan mereka yang lebih baik.

Facebook

Mereka akhirnya mendapat penghidupan baru yang lebih baik. Tiada lagi bergelar kucing liar atau kucing jalanan. Shea berhasrat untuk memelihara Cricket itu sendiri dan akan menghantar anak-anaknya untuk diadopsi setelah mereka sedikit membesar.

Shea berkata dia amat tersentuh dan bersyukur dengan kepercayaan yang telah diberikan oleh Cricket untuk mendapatkan kehidupan yang lebih baik demi anak-anaknya, jadi kini Cricket sendiri tidak perlu lagi menjadi kucing jalanan di masa depan!

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI