28.8 C
Kuala Lumpur
Monday, May 27, 2024
UtamaGaya HidupBapa terkejut dan puas hati apabila anak-anak hadiahkan tilam baharu sempena hadiah...

Bapa terkejut dan puas hati apabila anak-anak hadiahkan tilam baharu sempena hadiah hari jadi

Bilakah kali terakhir anda memberi hadiah kepada ibu bapa anda? Sebenarnya, bukan hadiah yang menjadi kayu ukur untuk menentukan kasih sayang tetapi ingatan anda kepada merekalah yang membuatkan ibu bapa terharu dengan pemberian anda.

Bukan semua ibu bapa mahukan kereta mewah mahupun rumah yang besar sebagai hadiah, tetapi cukuplah sekadar anda sentiasa berada di sisi menemani usia tua mereka.

JukinMedia

Tular sebuah video memaparkan gelagat seorang warga tua yang kelihatan terkejut dan terkesima dengan pemberian yang ikhlas daripada anak-anaknya. Dalam video berdurasi 2 minit 25 saat itu, anda dapat lihat bapa ini sedang duduk di atas tilam seperti rutin kebiasaan.

JukinMedia

Anaknya kemudian meminta lelaki ini untuk duduk di bahagian tengah katil dengan harapan bapanya dapat merasai perbezaan yang ada pada tilam baharu itu. Namun apakan daya, lelaki ini masih belum dapat menangkap klu yang diberikan oleh si anak.

“Kenapa ayah duduk di hujung katil? Cuba duduk di tengah. Wah, pernahkah ayah duduk di atas katil seperti itu sehingga kaki ayah tidak menyentuh lantai?”.

JukinMedia

Bapa ini kemudian mula menekan di bahagian tengah tilam dan bertanya kepada anak perempuannya sama ada tilam yang sedang didudukinya itu adalah tilam yang sama.

“Adakah ini tilam yang sama? Awak pasti? Rasa seperti lain!,” tanya bapa ini.

JukinMedia

Dia kemudian diminta untuk berbaring di atas tilam baharu itu dan dengan serta-merta, bapa ini terus terpegun setelah menyedari kelembutan dan betapa empuknya tilam tersebut.

Anaknya turut menjelaskan bahawa tilam baharu itu adalah pemberian kesemua anak-anaknya setelah si bapa pernah menyampaikan hasrat untuk mendapatkan tilam baharu sebagai hadiah hari jadi.

JukinMedia

Lihatlah reaksi comel bapa ini dalam video ini. Betapa seronoknya dia menguji ketahanan tilam itu dengan melantunkan badannya.

Macam kanak-kanak kecil pula. Comel betul! Pasti bapa ini akan terus menghargai pemberian anak-anaknya setiap kali sebelum dan selepas bangun tidur.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI