27.4 C
Kuala Lumpur
Monday, May 27, 2024
UtamaGaya HidupCubaan anak kucing ganggu tuan ulang kaji pelajaran berjaya cairkan hati warganet

Cubaan anak kucing ganggu tuan ulang kaji pelajaran berjaya cairkan hati warganet

Setiap kucing memiliki sifat masing-masing yang tersendiri. Ada yang garang, ada yang terlebih manja dan ada juga yang sangat aktif sehingga membuatkan tuan sendiri pening kepala untuk melayannya.

Tetapi walau apa pun perangai dan gelagat kucing anda, anda pasti sangat menyayangi mereka bagai menatang minyak yang penuh.

Tidak mendengar kata, membuat sepah, memecahkan barangan kaca, mencakar sofa… Semua itu akan dilupakan sebaik sahaja melihat kecomelan kucing kesayangan anda.

Dennis James/Facebook

Misalnya di Facebook, tular sebuah video berdurasi 3 minit memaparkan gelagat seekor anak kucing yang ingin mengganggu tuannya mengulang kaji pelajaran. Pada awalnya, anak kucing yang kelihatan mengantuk ini hanya memerhatikan tuannya.

Dennis James/Facebook

Tidak lama kemudian, anak kucing yang comel ini menghampiri tuannya dan terus rebah di atas kertas sekali gus membantutkan fokus tuannya pada ketika itu. Enggan membiarkan fokusnya terganggu, lelaki ini kemudian mengalihkan anak kucing itu ke tepi dan meneruskan pembelajarannya.

Dennis James/Facebook

Akan tetapi, anak kucing ini bangkit lalu kembali terbaring di atas kertas tersebut. Lihat pada reaksi kucing yang comel itu pasti akan membuatkan sesiapa sahaja rasa bersalah untuk mengejutkannya dari tidur. Nampak begitu nyenyak!

Dennis James/Facebook

Lelaki ini sekali lagi mengangkat anak kucing itu secara perlahan-lahan sebelum meletakkannya di tepi. Sebaik sahaja menyedari dirinya dialihkan, anak kucing yang sedang mamai ini mengambil sedikit masa untuk memproses apa yang sedang berlaku sebelum kembali mengganggu tuannya buat kali ketiga.

Dennis James/Facebook

Kali ini, lelaki itu menyerah kalah dan terus menghentikan sesi pembelajaran dan berbaring bersama anak kucing yang comel itu. Nampaknya misi kucing itu untuk mengganggu fokus tuannya berjaya!

Lihatlah perangai si comel ini, suka betul ganggu tuannya :

Dennis James/Facebook

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI