29.8 C
Kuala Lumpur
Tuesday, April 16, 2024
UtamaGaya HidupADUN Jeram tawar RM3,000 untuk wang kertas RM1

ADUN Jeram tawar RM3,000 untuk wang kertas RM1

Jika anda masih menyimpan wang kertas mahupun syiling lama, jangan tukarkan kerana ia berkemungkinan bernilai jauh lebih tinggi daripada nilai cetakan wang itu sendiri.

Ini kerana kebelakangan ini, ramai pengumpul wang lama berminat untuk membeli dan mendapatkan wang kertas mahupun syiling yang mereka mahukan.

Samalah seperti apa yang dikongsikan oleh Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Jeram, Mohd Shaid Rosli yang menawarkan untuk membeli RM1 dengan harga RM1,000!

Wang RM1 yang dimaksudkan Mohd Shaid perlulah ditandatangani oleh Gabenor Bank Negara Malaysia (BNM) yang ke-6 iaitu Tan Sri Dr Ali Abul Hassan Sulaiman.

“Cuba tengok kertas RM1 yang ada pada anda. Kalau ada yang tanda tangan yang sama macam gambar di bawah, saya beli dengan harga RM1,000”, tulisnya.

Shaid Rosli/Facebook

Malah jika keadaan wang tersebut berada dalam keadaan baik dan elok seperti gambar yang disertakannya, wang akan diganda menjadi RM2,000 hingga RM3,000!

Bernilai tinggi rupanya wang kertas lama atau vintaj ini bukan? Anda mungkin dapat memperolehi harga yang tinggi jika menemukan pembeli yang betul.

Jadi cepatlah periksa koleksi wang lama anda sekarang!

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI