25.7 C
Kuala Lumpur
Wednesday, April 24, 2024
UtamaNasionalLori mengundur tanpa pemandu rempuh 2 kereta yang diparkir di tempat letak...

Lori mengundur tanpa pemandu rempuh 2 kereta yang diparkir di tempat letak kenderaan berhampiran stesen minyak

Malang tidak berbau akibat kecuaian pemandu lain, apabila dua buah kereta yang diparkir di tempat letak kenderaan di sebuah stesen minyak dirempuh sebuah lori yang mengundur tanpa kawalan pemandu yang tiada di dalam.

Dua buah kereta mengalami kerosakan teruk setelah lori berkenaan tiba-tiba mengundur menuruni jalan yang dilalui kenderaan selepas mengisi petrol di dua stesen minyak yang berada bersebelahan.

Facebook

Rakaman CCTV dari lokasi kejadian stesen minyak Petronas Prima Saujana, Kajang itu menjadi tular di Facebook menunjukkan bagaimana lori terbabit tiba-tiba mengundur menuruni jalan berbukit, dengan beberapa buah kenderaan dilihat telah mengelak lori sedang mengundur dan melalui lorong kecil di sebelah kanan.

Sebuah kereta yang ingin memasuki stesen minyak Shell bersebelahan turut dilihat mengundur dengan pantas setelah menyedari lori mengundur berkenaan seperti hilang kawalan dan ingin merempuhnya.

Facebook

Kereta jenis MPV itu berjaya mengelak tetapi dua buah kereta yang diparkir di tempat letak kenderaan berhampiran stesen Petronas telah dirempuh dan diheret oleh lori mengundur terbabit.

Facebook

Dua buah kamera CCTV dari sisi berlainan menunjukkan lori terbabit telah mengundur tanpa kawalan pemandu di dalamnya. 

Facebook

Ketika insiden, pemandu dilihat berlari mendapatkan lorinya yang telah merempuh sehingga merosakkan dua buah kereta berwarna putih dan hitam.

Facebook

Dua buah kereta terbabit telah mengalami kerosakan teruk akibat kecuaian pemandu lori berkenaan. Sebuah lori kecil turut kelihatan terbabit dengan mengalami sedikit kerosakan.

Facebook

Mujur ketika insiden kemalangan, pemandu atau penumpang tidak berada di dalam kenderaan.

Tonton video di sini.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI