29.7 C
Kuala Lumpur
Saturday, July 13, 2024
UtamaGaya HidupPelajar ‘ketagih’ bau kucing, sempat benamkan muka pada tubuh kucing selama 15...

Pelajar ‘ketagih’ bau kucing, sempat benamkan muka pada tubuh kucing selama 15 saat!

Baru-baru ini, tular satu video yang menunjukkan seorang pelajar sekolah bertindak menghampiri seekor kucing lalu menghidunya.

Kelakuan ini dipanggil sebagai ‘cat huffing’ yang melibatkan seseorang membenamkan wajahnya pada bahagian tubuh kucing – lazimnya pada perut dan leher bagi menyedut ‘aroma’ kucing.

Foto hiasan/Pixabay

Pelajar terbabit sebenarnya merupakan seorang pencinta kucing. Pada mulanya, dia kelihatan berjalan menghampiri kucing yang berada di atas kotak.

Kemudian, dia menghulurkan tangannya bagi menyentuh muka kucing terbabit. Kucing itu pula kelihatan santai dan hanya membiarkan sahaja insan penyayang itu mendekatinya.

ET Today

Setelah itu, pelajar tersebut mula membenamkan mukanya pada sisi tubuh kucing berkenaan, selama hampir 15 saat! Wangilah bau kucing itu agaknya ya..

ET Today
ET Today

Menurut sumber, kucing betina bernama Miao itu sebenarnya adalah kucing terbiar. Miao kemudian datang ke rumah pelajar dan semenjak itu, keluarga pelajar itu mula membelanya.

ET Today

Ya, bau kucing kesayangan kita begitu mengasyikkan dan buat ramai yang ketagih dimana ia tidak membahayakan.

Jelas pakar, kelakuan itu setakat ini tidak membawa sebarang kesan sampingan. Jika kucing gemar menghidu ‘catnip’, maka kita pula suka menghidu bau mereka. Merekalah ‘catnip’ buat manusia..

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI