27.4 C
Kuala Lumpur
Monday, May 27, 2024
UtamaInspirasi“Jangan main-main kalau mereka naik angin,” Kerjasama berpasukan padu dua ekor ayam...

“Jangan main-main kalau mereka naik angin,” Kerjasama berpasukan padu dua ekor ayam ini menundukkan seekor kucing yang mahu membuli

Mari kita bercakap mengenai kerjasama berpasukan yang sebenar di sini!

Ketika seekor kucing memutuskan yang dia mahukan ayam untuk makan malam atau sekadar mahu menyakat ayam-ayam dari ladang ternakan, maka dia telah memperlekehkan keupayaan mangsanya. Sangka kucing ini, semua ayam itu adalah pengecut!

ViralHog

Tanpa menyangka mangsa pertamanya dalam kalangan kumpulan ayam-ayam betina itu akan bergabung untuk memberi peringatan segera kepadanya di masa hadapan supaya jangan sesekali membuli si ayam betina kerana mereka akan lebih garang daripada ayam jantan!

Dalam video perkongsian ViralHog, ayam betina di ladang ternakan dari St. Petersburg, Rusia ini membuktikan bahawa akan terdapat kekuatan sebenar apabila sekumpulan ayam bergabung.

ViralHog

Klip video ini pendek sahaja dalam beberapa saat, menunjukkan beberapa ekor ayam sedang bersantai mengais cacing di ladang, dan mereka tidak berminat pun dengan seekor kucing yang sedang memerhatikan mereka dengan niat jahatnya.

ViralHog

Tiba-tiba, kucing itu memutuskan bahawa dia layak untuk menyakat kumpulan ayam betina itu atau sekurang-kurangnya dapat merasa peha segar daripada salah seekor ayam untuk makan malam dengan cuba menumbangkan salah satu ayam betina yang berada berdekatan.

ViralHog

Nampaknya kucing ini tersalah pilih ayam betina dan dia berfikir sangat mudah, maka dengan mudah juga seekor ayam betina lain yang berada berhampiran menyelamatkan ayam ini dalam masa lima saat. 

ViralHog

Tiga ayam betina yang lain telah hilang dan berlari bertempiaran kecut perut kerana kucing itu mengalihkan tenaga untuk menundukkan ayam betina kedua yang lebih garang. 

ViralHog

Tetapi oleh kerana kerjasama berpasukan yang sangat baik, ayam yang telah berjaya diselamatkan tadi datang kembali untuk membalas budi rakannya dan kedua-duanya berpadu tenaga untuk menyerang dan menundukkan si kucing nakal ini dengan jayanya.

ViralHog

Mereka seperti naik angin dan bertekad untuk menghalau kucing itu pergi dan jangan cuba untuk mencabar kedua-dua ayam betina ini sekali lagi. 

Akan terima padahlah jawabnya jika anda melihat kerjasama padu ini bergabung sekali lagi!

ViralHog

Kedua ayam betina ini mahu membuktikan kuasa wanita mungkin! Jangan memandang rendah kekuatan mereka dan kucing ini tidak akan dapat membuli ayam dengan apa sahaja niatnya itu.

ViralHog

Kasihan pula melihat si pembuli kena buli dengan mangsa yang hendak dibuli. Pergi jauh-jauh sahaja sudah. Jangan kacau mereka…

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI