31.9 C
Kuala Lumpur
Sunday, May 19, 2024
UtamaNasionalSeorang wanita berjaya diselamatkan sepasukan bomba yang menahannya dalam cubaan terjun dari...

Seorang wanita berjaya diselamatkan sepasukan bomba yang menahannya dalam cubaan terjun dari jejambat di Kuala Lumpur

Sepasukan anggota bomba berjaya menyelamatkan seorang wanita yang cuba membunuh diri di Jalan Maharajalela, Kuala Lumpur pada 11 Mac.

Dalam kejadian yang berlaku pada jam 8.57 pagi, wanita berusia 39 tahun itu dilihat berdiri di atas bumbung sebuah jejambat di stesen monorel, pada ketinggian 9.1 meter.

Info Roadblock JPJ/POLIS | Facebook

Komander Kanan Operasi Jabatan Bomba dan Penyelamat Kuala Lumpur (JBPM) Wan Hamizan Kamaruddin berkata wanita itu, seorang warga tempatan, juga memegang sebilah pisau dan meletakkannya di leher bagi mengelakkan pasukan penyelamat daripada mendekatinya, lapor Sinar Harian.

Info Roadblock JPJ/POLIS | Facebook

“Hasil tindakan pantas anggota bomba, mereka telah berjaya menyelamatkan mangsa pada jam 9.28 pagi dengan selamat,” katanya.

Beliau menambah mangsa tidak mengalami sebarang kecederaan dan diserahkan kepada pihak polis untuk tindakan lanjut.

Info Roadblock JPJ/POLIS | Facebook

Pusat Operasi Kuala Lumpur juga telah memaklumkan bahawa sejumlah 23 anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat Hang Tuah dan Pudu telah terlibat dalam operasi menyelamat berkenaan.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI