28.8 C
Kuala Lumpur
Saturday, June 22, 2024
UtamaBerita UtamaBudak perempuan 2 tahun lemas dalam besen ketika dalam jagaan pengasuh

Budak perempuan 2 tahun lemas dalam besen ketika dalam jagaan pengasuh

GEORGETOWN – Seorang kanak-kanak perempuan berusia dua tahun ditemukan tidak sedarkan diri dalam besen di rumah pengasuhnya yang terletak di Batu Maung.

Mangsa yang berusia dua tahun ditemui dalam keadaan tidak sedarkan diri diperccayai akibat lemas ketika berada dalam jagaan pengasuhnya/Facebook

Mangsa dikenali sebagai Sophia Fatehah Wan Farhan Danial dipercayai menghembuskan nafas terakhirnya di Hospital Pulau Pinang pada pagi Rabu, 3 Mac 2021.

Menurut nenek mangsa, dia dimaklumkan mengenai berita kejadian yang menimpa cucunya itu menerusi panggilan telefon daripada anak lelakinya.

“Ketika dihubungi anak lelaki, saya berada di Taipng. Saya terus bergegas dari Taiping ke Hospital Pulau Pinang selepas mengetahui kejadian ini”.

Tambahnya lagi, “Kami masih terkejut dengan kejadian ini kerana cucu saya sudah lama berada dalam jagaan pengasuh itu”.

Nenek mangsa segera bergegas dari Taiping ke Pulau Pinang selepas menerima maklumat mengenai kejadian yang menimpa cucunya/Facebook

Difahamkan Sophia merupakan anak bongsu daripada dua beradik manakala ibu bapanya pula merupakan pekerja di sebuah kilang yang terletak di Bayan Lepas.

Pada masa yang sama, Ketua Polis Daerah Barat Daya, Superintenden AA Anbalagan turut mengesahkan mengenai kejadian tersebut.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI