31.2 C
Kuala Lumpur
Saturday, December 9, 2023
UtamaBerita UtamaSeluruh Chengdu bergelap kerana tindakan lelaki ini panjat tiang elektrik untuk bangkit...

Seluruh Chengdu bergelap kerana tindakan lelaki ini panjat tiang elektrik untuk bangkit tubi

CHINA – Seluruh daerah Chengdu terpaksa bergelap buat seketika apabila syarikat janakuasa tempatan menghentikan bekalan elektrik bagi menyelamatkan seorang lelaki yang memanjat tiang elektrik dan melakukan bangkit tubi.

Folkspaper

Menurut laporan Folkspaper, insiden yang berlaku pada 21 Februari 2021 lalu itu memaparkan aksi berani mati seorang lelaki tempatan yang memanjat tiang elektrik tersebut dan melakukan bangkit tubi ketika berada di puncak tiang.

Kejadian ini turut dirakamkan orang ramai yang berada di lokasi kejadian sebelum menyebarkannya di media sosial terutamanya Weibo.

@PDChina/Twitter

Difahamkan, beberapa penduduk setempat yang menyaksikan tindakan lelaki berkenaan memanjat tiang elektrik telah menghubungi pihak berkuasa bagi melaporkan kejadian.

@PDChina/Twitter

Sejurus panggilan kecemasan dibuat, pasukan perubatan telah dikerahkan ke lokasi kejadian bagi menyelamatkan lelaki tersebut sekali gus mengelakkan daripada sebarang kejadian yang tidak diingini.

@PDChina/Twitter

Pada masa yang sama, syarikat tenaga elektrik turut segera menghentikan bekalan elektrik secara mengejut dan puluhan ribu perumahan di seluruh Chengdu telah terjejas. Setelah diselamatkan, lelaki tersebut telah ditahan oleh anggota polis China atas tindakannya yang berbahaya.

Kejadian ini turut membuatkan pihak kerajaan mengeluarkan arahan kepada orang awam untuk tidak meniru sebarang tindakan yang berbahaya dan boleh membawa maut.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI