28.6 C
Kuala Lumpur
Tuesday, June 18, 2024
UtamaInspirasiIdea tukarkan ruang bawah tangga jadi rumah kucing tarik minat netizen. Bukan...

Idea tukarkan ruang bawah tangga jadi rumah kucing tarik minat netizen. Bukan saja cantik malah tampak kemas!

Para pemilik haiwan peliharaan seperti kucing misalnya pasti mementingkan aspek keselesaan, bukan? Tentulah kita mahu kucing yang dibela hidup dengan gembira.

Oleh kerana ramai di antara kita yang lebih cenderung untuk membela kucing di dalam rumah, maka sangkar sering kali menjadi solusi.

Namun perkongsian kali ini pasti membuka mata anda semua, di mana selain dijadikan ruang penyimpanan atau stor, ruang bawah tangga juga boleh dijadikan rumah kucing.

Jom lihat foto-foto di bawah, yang dikongikan oleh akaun Facebook SB ini :

Cantik dan kemas juga bukan? Selain memberikan keselesaan, ia juga menyediakan kucing dengan keperluan dan ruang mencukupi untuknya.

Menurut pakar, kucing domestik rata-ratanya memerlukan ruang minimum 18 kaki persegi dan jumlah keluasan ini perlu digandakan jika anda membela dua ekor kucing.

Selain itu, susun atur yang sesuai juga agak penting memandangkan kucing agak aktif dan suka memanjat.

Dengan adanya rumah kucing sebegini, kita bolehlah melihat aktiviti mereka menerusi dinding kaca itu. Senanglah mahu pantau!

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI