30.3 C
Kuala Lumpur
Monday, May 27, 2024
UtamaGaya Hidup"Maaf datang lambat," Kucing sopan tumpang lalu masuk masjid jadi ‘saksi kehormat’...

“Maaf datang lambat,” Kucing sopan tumpang lalu masuk masjid jadi ‘saksi kehormat’ upacara akad nikah cuit hati ramai

Majlis akad nikah adalah upacara paling penting dan mendebarkan buat setiap pasangan pengantin baru.

Pengantin lelaki kadangkala boleh jadi gugup ketika melafazkan akad, terlalu gemuruh sehingga ada yang mengeluarkan perkataan lucu, ditambah pula ketika ditegur tok kadi dengan nada seloroh, yang akan membuat semua hadirin termasuk pengantin akan ketawa.

Twitter

Video yang tular di Twitter ini masih pasal akad nikah pasangan pengantin baru tetapi pencuri perhatiannya bukan tok kadi atau ahli keluarga lain, tetapi ‘tetamu yang tidak diundang’ yang sudahlah datang lambat, terus pula hendak jadi bintang utama dalam klip.

Yang ini, pengantin baru hendak lafaz akad nikah, tiba-tiba masuk mencelah seekor kucing yang tunduk-tunduk malu datang lambat, hendak ikut jadi saksi.

Twitter

Video yang dimuat naik dan dikongsi oleh Luqman Zaini di Twitter dengan kapsyen, “Orang nak kahwin dia buat relax je masuk duduk tepi”

Video tersebut merakam majlis akad nikah pasangan pengantin baru ini yang baru sahaja bermula di dalam sebuah masjid.

Twitter

Ketika baru sahaja tok kadi membacakan khutbah nikah, tiba-tiba muncul seekor kucing berwarna kelabu dengan selamba masuk dengan tunduk hormat ke dalam masjid dan dengan spontan duduk di depan pengantin lelaki.

Gelagatnya sekali gus membuat semua hadirin yang berada di dalam masjid ketawa termasuklah pasangan pengantin yang sudah semestinya sedikit hilang rasa gugup apabila melihat kucing comel itu turut menjadi saksi.

Twitter

Sambil tangannya mengusap manja kucing itu, pengantin lelaki tersenyum penuh gembira melihat gelagat si comel yang nakal ini.

Kedengaran tok kadi berkata, “Dia ni pantang buka pintu masjid, dia yang masuk dulu..”

Twitter

Reaksi lucu dalam video berkenaan telah menjadi tular yang kini meraih lebih 800,000 tontonan, 34,600 retweet, dan 56,000 netizen yang suka yang mana rata-rata memberi komen turut terhibur melihat gelagat selamba kucing tersebut.

Kucing ini nampaknya turut tumpang gembira dan mendoakan kebahagiaan pasangan pengantin baru. Tahniah dan Selamat Pengantin Baru.

@lqmnzaini/Twitter

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI