26.6 C
Kuala Lumpur
Tuesday, April 23, 2024
UtamaGaya HidupLarry sambut ulangtahun ke-10 berkhidmat sebagai Ketua Penangkap Tikus di Pejabat Kabinet...

Larry sambut ulangtahun ke-10 berkhidmat sebagai Ketua Penangkap Tikus di Pejabat Kabinet United Kingdom

Larry merupakan seekor kucing yang berkhidmat sebagai Ketua Penangkap Tikus di Pejabat Kabinet yang terletak di 10 Downing Street. Memegang portfolio berkenaan semenjak tahun 2011, Larry telah mencipta pelbagai kejayaan dalam misi pemburuan haiwan perosak seperti tikus.

Pada awalnya, Larry merupakan seekor kucing jalanan yang berjaya diselamatkan oleh pusat perlindungan haiwan Battersea Dogs and Cats Home. Larry kemudiannya dipilih oleh kakitangan Downing Street untuk dijadikan sebagai binatang peliharaan kepada anak-anak David Cameron yang merupakan Perdana Menteri United Kingdom pada tahun 2010 hingga 2016.

Larry juga bertanggungjawab dalam menjalankan tugas seperti ‘menyapa tetamu, mengawal keselamatan dan menguji kualiti perabot antik’. Antara kejayaan yang berjaya menaikkan nama Larry adalah apabila kucing ini telah melakukan pemburuan tikus pada 28 Ogos 2012 dan meninggalkan mangsanya di hadapan pintu Nombor 10 Downing Street.

Selain tikus, Larry juga akan bertindak sekiranya melihat burung berada di kawasan jagaannya. Larry begitu dihormati dan disegani oleh ramai individu sehingga membuatkan anggota polis yang mengawal di kawasan hadapan Downing Street membuka pintu untuk membolehkannya masuk ke dalam pejabat dengan hanya memandang anggota polis tersebut.

Begitulah hebatnya kuasa seekor kucing bernama Larry. Sehingga kini, Larry masih lagi memikul tanggungjawab yang sama meskipun tampuk pemerintahan telah beralih kepada Boris Johnson.

#LarrySetiaBerkhidmatDemiNegara

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI