27.4 C
Kuala Lumpur
Monday, May 27, 2024
UtamaGaya Hidup"Ekstra pedas sampai menangis," netizen ini pesan ayam goreng pedas, permintaan buatnya...

“Ekstra pedas sampai menangis,” netizen ini pesan ayam goreng pedas, permintaan buatnya menangis dimakbulkan

Ada orang kata, barangkali ini adalah hajat yang kesampaian. Bagi siapa yang berjiwa kental menelan rasa pedas melampau dengan limpahan rempah atas makanan, rasanya ini adalah pesanan yang anda patut cuba, setelah disyorkan oleh netizen ini.

Baru-baru ini, netizen dikenali Ait Lah berkongsi di Facebook dengan pengalamannya yang mencuit hati ketika dia meletakkan ‘permohonan khas’ di atas pesanan ayam goreng ekstra pedas Shihlin Taiwan Street Snacks menggunakan aplikasi Foodpanda dan mereka tidak mengecewakan permintaannya.

Ait Lah / Facebook

“Baru sahaja memesan ayam Shihlin. Saya selalu memesan yang pedas tetapi selalu dapat yang tidak pedas pun. Jadi saya menulis arahan khas,” tulis Ait dalam posting itu.

Kemudian dia berkongsi arahan khas itu yang berbunyi, “Extra pedas sampai menangis, kalau tak menangis, saya buat report.”

Ait Lah / Facebook

Ait Lah menulis dia hanya bergurau ketika membuat permintaan khas itu, tetapi terkejut melihatnya apabila pesanan ayam pedas itu tiba.

Ayam goreng itu benar-benar disiram dengan serbuk rempah khas Shihlin! Dalam gambar yang dikongsi oleh Ait Lah, kelihatan bahagian ayam goreng hampir tidak dapat dilihat kerana ia diliputi oleh rempah. 

Dan terdapat lebih banyak rempah lagi yang mengalir dalam bungkusan ayam goreng itu juga macam serbuk cili tertumpah.

Ait Lah / Facebook

Tidak dapat dinafikan, Ait Lah mengalirkan air mata dan mempunyai perjalanan yang agak menarik ke tandas selepas menikmati ayam goreng ‘ekstra pedas sampai menangis’ itu.

Salah satu contoh amalan perniagaan yang baik untuk mengenali sikap pengusaha makanan yang baik dalam memenuhi keperluan pelanggan adalah seperti ini. Jangan main-main!

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI