26.4 C
Kuala Lumpur
Thursday, July 18, 2024
UtamaGaya HidupGarang macam harimau! Kucing yang fobia terhadap veterinar ini serang doktor yang...

Garang macam harimau! Kucing yang fobia terhadap veterinar ini serang doktor yang merawatnya bagai tiada hari esok

Ramai yang sedia maklum bahawa kucing adalah salah satu spesies haiwan yang sangat garang jika mereka sedang berasa marah. Kucing lazimnya akan mengekspresikan rasa marah mereka dengan mengeluarkan kesemua kukunya yang tajam dan mengeluarkan bunyi ancaman serta sentiasa bersiap sedia untuk menyerang musuh.

Tugay İnanoğlu/YouTube

Istanbul, seekor kucing yang pernah mengalami kemalangan dan terpaksa tinggal lama di sebuah pusat veterinar sebelum ini bagaimanapun secara tidak sengaja telah membina rasa fobia dalam dirinya terhadap semua yang berkaitan dengan veterinar.

Tidak kiralah doktor yang sedang merawat, pembantu doktor, mahupun ubat yang akan diberikan kepadanya sekalipun. Semuanya akan membuat Istanbul berasa teramat marah dan takut.

Tugay İnanoğlu/YouTube
Tugay İnanoğlu/YouTube

Seorang doktor yang ditugaskan untuk memberi vaksin tahunan kepada Istanbul bagaimanapun telah merakam sesi rawatannya bersama Istanbul dan video tersebut telah dimuatnaik di laman YouTube di saluran Tugay İnanoğlu.

Menerusi video yang berdurasi 10:08 ini, dapat dilihat bagaimana Istanbul menolak sekeras-kerasnya rawatan yang diberikan kepadanya. Daripada saat pertama Istanbul dikeluarkan daripada sangkar sementaranya, Istanbul tanpa berselindung menunjukkan rasa marahnya kepada doktor yang cuba untuk merawatnya.

Tugay İnanoğlu/YouTube

Dengan mata yang penuh dengan api kemarahan, Istanbul menyerang apa sahaja yang menyentuh tubuh badannya. Syukurlah, doktor yang bertugas telah bersiap sedia dengan sarung tangan keselamatan yang dibuat khas bagi mengelak cakaran kucing.

Sepanjang masa bermula minit ke 3:05 Istanbul dikeluarkan dari sangkar, Istanbul tanpa henti terus-terusan menyerang doktor yang bertugas dengan harapan supaya sesi tersebut terpaksa dibatalkan.

Tugay İnanoğlu/YouTube
Tugay İnanoğlu/YouTube

“Istanbul benar-benar membuatkan kami mempunyai masa yang sukar,” luah doktor berkenaan tentang situasi yang dialaminya itu.

Berdasarkan video yang dimuatnaik, doktor tersebut bersama dengan pembantunya memakan masa lebih kurang 5 minit untuk menyelesaikan rawatan kepada Istanbul. Dan kami pasti, tempoh masa itu mungkin terasa seperti 5 jam buat mereka kerana Istanbul memang lain dari yang lain. Terlalu garang!

Tonton video penuhnya di sini:

Tugay İnanoğlu/YouTube

Sehingga entri ini dihasilkan, video yang dimuatnaik pada 3 Julai 2020 ini telahpun meraih sehingga lebih dari 3 juta tontonan, lebih dari 42,000 sukaan dan lebih dari 4,000 komen.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI