26.6 C
Kuala Lumpur
Tuesday, April 23, 2024
UtamaBerita UtamaKenyataan The Epoch Times terhadap tindakan YouTube

Kenyataan The Epoch Times terhadap tindakan YouTube

Pada 20 Januari 2021, pihak YouTube didapati telah menyekat bayaran untuk akaun saluran The Epoch Times tanpa amaran awal atau penjelasan yang khusus.

Pihak kami yakin bahawa segala kandungan bebas yang dimuat naik telah memenuhi kriteria platform YouTube dan bersedia untuk bekerjasama dengan platform tersebut bagi menyelesaikan sebarang masalah yang berbangkit.

Gambar hiasan. (Unsplash)

Walau bagaimanapun, pihak kami berasa prihatin terhadap arah yang diambil oleh YouTube dalam beberapa bulan terakhir ini, yang kelihatan semakin membataskan kebebasan ekspresi dan kebebasan bersuara.

Pengasas The Epoch Times adalah orang China-Amerika yang melarikan diri dari komunis China dan menyokong hak Pindaan Pertama mereka di Amerika Syarikat untuk mewujudkan sebuah organisasi berita yang bebas dan tanpa sekatan. Kami percaya bahawa kebebasan bersuara adalah tonggak masyarakat bebas dan kunci untuk republik Amerika Syarikat semakin berkembang.

Langkah penapisan baru-baru ini oleh syarikat teknologi besar di Amerika Syarikat telah mengejutkan dunia. Imej negara Amerika Syarikat sebagai pemimpin kebebasan sedang dipertaruhkan. Kami berharap syarikat terkemuka seperti YouTube tidak akan menghancurkan harapan penduduk dunia yang menjadikan Amerika Syarikat sebagai contoh untuk kebebasan.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI