28.6 C
Kuala Lumpur
Tuesday, June 18, 2024
UtamaNasionalMotosikal terbabas lepas langgar lubang jalan, warga emas disahkan maut

Motosikal terbabas lepas langgar lubang jalan, warga emas disahkan maut

Seorang lelaki warga emas disahkan meninggal dunia setelah motosikal yang ditungganginya terbabas selepas melanggar lubang di Jalan Tengah menghala ke pusat beli belah Mid Valley.

Kejadian itu dilaporkan berlaku pada jam 7:30 pagi dan mangsa, Ho Yan Fee yang berusia 75 tahun meninggal dunia di tempat kejadian ekoran kecederaan parah.

Asisten Komisioner Zulkefly Yahya selaku Ketua Jabatan Siasatan dan Penguasaan Trafik (JSPT) berkata, mangsa dalam perjalanan arah Jalan Connaught menghala ke Mid Valley.

“Motosikal mangsa dipercayai terbabas selepas terlanggar lubang pada jalan rosak di lorong tengah di laluan yang mempunyai tiga lorong, sebelum terjatuh”.

Lokasi mangsa terbabas setelah terlanggar lubang jalan/Berita Harian

Anggota pasukan perubatan mengesahkan mangsa meninggal dunia di tempat kejadian dan mayat dihantar ke Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM) untuk dibedah siasat.

Kes juga akan disiasat di bawah Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Sebelum ini, kes kemalangan maut melibatkan penunggang dan pembonceng motosikal berpunca daripada keadaan jalan yang berlubang telah banyak kali berlaku.

Isu ini difahamkan sudah lama dibangkitkan namun nampaknya keadaan jalan masih jauh daripada penyelesaian. Semoga ia mendapat perhatian pihak sewajarnya.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI