31.3 C
Kuala Lumpur
Thursday, July 18, 2024
UtamaBerita UtamaMangsa banjir di Sabah terus meningkat

Mangsa banjir di Sabah terus meningkat

KOTA KINABALU: Jumlah mangsa banjir di Sabah terus meningkat kepada 503 orang daripada 145 keluarga, setakat pagi Rabu, 3 Julai.

Kesemua mereka ditempatkan di empat pusat pemindahan sementara (PPS) melibatkan empat daerah.

Gambar @NabaluNews / X

Menurut laman sesawang info bencana banjir Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM), seramai 296 mangsa daripada 97 keluarga ditempatkan di PPS Dewan Kebudayaan Penampang.

Selain itu, 156 mangsa daripada 34 keluarga berada di Dewan Sri Putatan manakala 33 mangsa daripada sembilan keluarga berada di PPS SK Selupoh dan 18 lagi mangsa daripada lima keluarga di Kampung Bontoi Tamparuli.

Banjir mula melanda beberapa daerah di pantai barat Sabah, termasuk kawasan ibu negeri pada petang Ahad, 30 Jun lalu berikutan hujan lebat berterusan yang menyebabkan air beberapa sungai melimpah.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI