31.3 C
Kuala Lumpur
Thursday, July 18, 2024
UtamaGaya HidupKedudukan salah, wanita maut tercampak ke tingkap terbuka ketika bersenam guna ‘treadmill’...

Kedudukan salah, wanita maut tercampak ke tingkap terbuka ketika bersenam guna ‘treadmill’ di gim

Baru-baru ini, tular video memaparkan kemalangan maut di sebuah pusat gimnasium di Indonesia yang diperkatakan ramai.

Menerusi perkongsian video oleh @Heraloebss di X, kelihatan seorang wanita sedang bersenam bersama beberapa ahli kecergasan lain menggunakan salah satu ‘treadmill’ di gim berkenaan. 

@Heraloebss / X

Insiden dirakam kamera CCTV di gim itu berlaku di Pontianak, Kalimantan Barat, Indonesia, lapor Detik.

Kejadian malang berlaku apabila wanita itu tidak dapat mengawal pergerakan kakinya ketika ‘treadmill’ masih berjalan laju, menyebabkan dirinya terjatuh ke belakang lalu tercampak ke tingkap yang terbuka.

@Heraloebss / X

Lebih menyedihkan, wanita itu terpelanting dari tingkat tiga di lokasi gim berada memandangkan tingkap yang berada di belakangnya terbuka dengan luas.

Wanita itu dilaporkan meninggal dunia pada hari kejadian, 18 Jun 2024.

Susulan video yang tular, Ketua Polis Daerah Pontianak, Komisioner Adhe Hariadi dalam satu kenyataan mendedahkan kejadian berlaku di K-Gym, Jalan Paris II, Daerah Pontianak Tenggara, kira-kira jam 2:30 petang.

@Heraloebss / X

“Benar, mangsa meninggal dunia berkemungkinan kerana dia tidak biasa menggunakan treadmill, dia melantun ke belakang lalu jatuh dari tingkap terbuka,” kata Adhe.

Menurutnya, pihak gim memaklumkan biasanya tingkap akan sentiasa ditutup, namun ketika hari kejadian, tingkap di belakang mangsa berada dalam keadaan terbuka.

Tonton video di sini.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI