27.1 C
Kuala Lumpur
Tuesday, May 21, 2024
UtamaBerita UtamaOrang awam tangkas gagalkan cubaan dua lelaki meragut seorang wanita

Orang awam tangkas gagalkan cubaan dua lelaki meragut seorang wanita

Tindakan pantas orang awam telah menggagalkan cubaan dua lelaki meragut seorang wanita di Taman Desa Wira, Batu Kawa, Kuching dengan seorang daripada suspek berjaya ditahan.

Kejadian berlaku kira-kira jam 7.54 pagi ketika mangsa yang berusia lewat 50-an berjalan kaki seorang diri sebelum dihampiri dua lelaki menaiki sebuah motosikal yang cuba meragut beg tangannya.

Facebook

Pemangku Ketua Polis Daerah Padawan, DSP Lim Jaw Shyong berkata, ketika mangsa bergelut untuk mempertahankan begnya daripada dilarikan suspek, sebuah kenderaan dipandu orang awam tiba-tiba berhenti di hadapan motosikal dinaiki dua peragut terbabit.

Facebook

“Salah seorang suspek bersama motosikal berjaya ditahan, manakala seorang lagi melarikan diri,” katanya dalam satu kenyataan pada 22 April.

Jaw Shyong berkata, suspek berusia lingkungan 20-an yang ditahan itu diserahkan kepada pihak polis untuk tindakan lanjut.

Facebook

“Mangsa mengalami sedikit luka dan calar semasa pergelutan. Suspek yang ditahan akan dibawa untuk mendapatkan perintah tahanan reman, manakala usaha mengesan seorang lagi suspek giat dijalankan.

“Kita mengucapkan terima kasih atas tindakan orang awam terbabit dan mengalu-alukan apa juga bentuk maklumat yang dapat membantu pihak polis,” katanya.

Facebook

Kes disiasat di bawah Seksyen 394 Kanun Keseksaan.

Tonton video di sini.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI