24.8 C
Kuala Lumpur
Wednesday, April 17, 2024
UtamaGlobalKanak-kanak perempuan maut makan kek hari jadi yang dibeli dalam talian

Kanak-kanak perempuan maut makan kek hari jadi yang dibeli dalam talian

NEW DELHI: Seorang kanak-kanak perempuan berusia 10 tahun di Punjab, India dilaporkan maut selepas memakan kek yang dibeli dalam talian untuk sambutan hari lahirnya.

Datuk mangsa, Harban Lal berkata, cucunya, Manvi dan adiknya serta seluruh keluarganya telah jatuh sakit selepas memakan kek itu yang ditempah dalam talian dari sebuah kedai kek terletak di Patiala.

Gambar X

Beberapa jam sebelum kematian tragis itu, terdapat rakaman memotong kek oleh Manvi sempena hari lahirnya yang ke-10 tahun telah tersebar di media sosial.

Lal berkata, keluarga itu menempah kek pada jam 6 petang (waktu tempatan) dan Manvi memotong kek itu pada jam 7 malam, 24 Mac lalu.

Menjelang jam 10 malam, seluruh keluarga itu jatuh sakit dan muntah, manakala Manvi mengadu mulutnya kering dan kerap meminta air sebelum tidur.

Keesokan paginya keadaan Manvi semakin teruk dan keluarganya membawa kanak-kanak itu ke hospital.

Beberapa jam selepas itu doktor mengesahkan Manvi meninggal dunia pada hari yang sama.

Gambar Agensi

Keluarga Manvi mendakwa kek coklat ditempah dari kedai itu mungkin tercemar atau beracun.

Justeru, mereka membuat laporan polis terhadap kedai tersebut dan pihak berkuasa mengesahkan bahawa mereka sedang melakukan siasatan lanjut.

“Bedah siasat telah dijalankan dan sampel kek itu telah dihantar untuk diuji. Kami sedang menunggu laporan tersebut,” kata polis.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI