31.1 C
Kuala Lumpur
Monday, July 15, 2024
UtamaBerita UtamaKejadian pusaran angin seperti puting beliung melanda Lahad Datu

Kejadian pusaran angin seperti puting beliung melanda Lahad Datu

LAHAD DATU: Kejadian pusaran angin seperti puting beliung yang melanda Lahad Datu baru-baru ini telah menerbangkan beberapa kepingan bumbung zink.

Bernama

Kelihatan zink bumbung deretan kedai di Jalan Segama Industrial State, Batu 1 berterbangan menerusi rakaman video yang diambil oleh orang awam.

Ketua Polis Daerah Lahad Datu ACP Rohan Shah Ahmad mengesahkan kejadian itu ketika dihubungi Bernama. Pihaknya bergegas ke lokasi pada pukul 2.40 petang.

“Berdasarkan saksi di tempat kejadian memaklumkan kejadian sebenar berlaku antara jam lebih kurang 1.30 tengah hari dan kejadian itu berlaku pantas, dalam tempoh antara tidak lebih daripada 60 saat.”

“Bagaimanapun tiada kemalangan jiwa berlaku akibat kejadian itu,” kata Rohan Shah.

Astro Awani

Hasil pemeriksaan polis mendapati terdapat dua bangunan terjejas dan berlaku kerosakan pada beberapa bahagian bumbung deretan bangunan kedai.

“Polis juga tidak menerima sebarang laporan daripada orang awam,” katanya.

Sementara itu, Pemimpin Pembangunan Masyarakat Segama Datuk Mizma Appehdullah ketika dihubungi berkata pihaknya turut menerima maklumat mengenai kejadian puting beliung itu namun nilai anggaran kerosakan masih belum diketahui.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI