26.4 C
Kuala Lumpur
Thursday, July 18, 2024
UtamaNasionalHiasan pokok Krismas jatuh hempap pelanggan Singapura, Pavilion KL memohon maaf

Hiasan pokok Krismas jatuh hempap pelanggan Singapura, Pavilion KL memohon maaf

Pengalaman malang terpaksa dilalui oleh seorang pelanggan dan pelancong dari Singapura apabila salah satu hiasan pokok Krismas terjatuh secara tidak sengaja ke atas kepalanya di Pavilion Kuala Lumpur.

Susulan insiden itu, Pavilion KL dalam satu kenyataan di laman Facebook rasmi mereka telah membuat permohonan maaf selepas dahan dari pokok Krismas tumbang ke atas salah seorang pelanggan dan pengunjung warga Singapura.

rizalhakimm/X

“Kami menyatakan kekesalan di atas insiden yang berlaku pada tengah hari hari ini (25 Disember) di mana dahan pokok Krismas tumbang dan terkena pengunjung,” tulis mereka.

“Pasukan perubatan dan keselamatan kami segera bertindak balas, menemani pengunjung ke klinik berdekatan untuk mendapatkan rawatan segera. Pengunjung mengalami luka kecil dan menghargai tindakan segera daripada pihak pengurusan. Kami sedang berkomunikasi dengannya dan keluarga dalam memastikan kesejahteraannya,” tambah mereka.

rizalhakimm/X

Susulan kejadian itu, mereka turut mengambil tindakan untuk mengelakkan orang lain daripada mengalami kejadian yang serupa.

“Pokok Krismas itu telah segera dipagar demi keselamatan semua pelanggan. Pemeriksaan menyeluruh akan dijalankan ke atas semua hiasan untuk memastikan keselamatan dan integritinya,” kata mereka memberi jaminan.

Pavilion KL/Facebook

“Yakinlah Pavilion KL akan terus mengambil semua langkah berjaga-jaga dalam memastikan pembeli menikmati perayaan akhir tahun dengan ketenangan fikiran kerana keselamatan dan keselamatan tetap menjadi keutamaan. Terima kasih kerana memahami. Selamat Hari Krismas dan ucapan Tahun Baharu,” kata mereka.

Terdahulu, media tular apabila melaporkan seorang warga Singapura mengalami trauma selepas dihempap hiasan pokok Krismas sewaktu bergambar bersama isteri dan anaknya di pusat membeli-belah tersebut.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI