25.9 C
Kuala Lumpur
Monday, July 15, 2024
UtamaBerita UtamaGudang kopi Aik Cheong terbakar

Gudang kopi Aik Cheong terbakar

MELAKA: Gudang kopi jenama tempatan, Aik Cheong yang terletak di Taman Teknologi Cheng (TTC) terbakar pada Ahad 26 November 2023.

Harian Metro

Menurut Komander Operasi Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Cheng Mohd Khairul Nizam Mohamad Anuar, pihaknya menerima panggilan berhubung kejadian tersebut pada pukul 9.59 malam.

Seramai 39 anggota termasuk Pasukan Khas Bahan Kimia Berbahaya (Hazmat) terlibat dalam operasi pemadaman.

“Kebakaran membabitkan keseluruhan gudang berkeluasan 30 meter X 70 meter.

“Yang terbakar 90 peratus.

“Namun ia tidak beroperasi ketika kejadian.

“Operasi pemadaman turut dibantu anggota dari BBP Melaka Tengah, BBP Tangga Batu dan BBP Bukit Katil,” kata Mohd Khairul.

Kosmo

“Setiba di lokasi, kita dapati gudang milik syarikat Aik Cheong Beverage Industries Sdn. Bhd. telah terbakar 90 peratus.

“Kebakaran berjaya dikawal pada pukul 11.05 malam,” kata Pegawai Zon 1 JBPM Melaka, Penguasa Bomba Tc. Zulkhairani Ramli dalam satu kenyataan lain.

Setakat ini punca kebakaran dan jumlah kerugian masih dalam siasatan.

Difahamkan, gudang satu tingkat setengah tersebut dijadikan tempat simpanan kotak dan plastik bagi pembungkusan produk kopi berkenaan.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI