30.1 C
Kuala Lumpur
Saturday, February 24, 2024
UtamaKisah Benar Jangan menemani ‘syaitan merah’ ke jalan berbahaya, pandemik ruang menghapuskan PKC

[Artikel Khas] Jangan menemani ‘syaitan merah’ ke jalan berbahaya, pandemik ruang menghapuskan PKC

Pandemik virus Parti Komunis China (COVID-19) sekali lagi menular di kawasan yang luas di China, dan wabak itu sangat menggerunkan. Mesyuarat dalaman PKC mendedahkan 37 juta orang telah dijangkiti dalam masa satu hari, dan dianggarkan 248 juta orang telah dijangkiti dalam tempoh 20 hari berikutnya. Jangkitan positif merebak ke seluruh negara bermula Guangzhou, Chengdu, Chongqing, Shanghai, Henan, Hebei, Beijing sehingga ke Timur Laut. Disebabkan jumlah kematian yang besar, hospital dan rumah pengebumian di kebanyakan bandar telah bekerja lebih masa dengan perasaan terharu dan meletihkan.

Wabak itu seperti tsunami, dan menyelamatkan orang seperti menyelamatkan orang yang lemas. Ia adalah situasi kecemasan. Dalam wabak besar seperti itu, apakah punca wabak yang sentiasa berterusan, dan apakah ada jalan keluarnya? Semua orang tidak sabar-sabar untuk mencari penawar yang berkesan bagi wabak tersebut.

Hakikatnya, Guru Li Hongzhi, pengasas Falun Gong, telah mengajar kaedah sebenar selama bertahun-tahun. Pada permulaan wabak itu, Guru Li Hongzhi menegaskan dalam artikel “Rationality” pada Mac 2020: “Wabak itu sendiri adalah aturan Tuhan, ia adalah perkembangan sejarah yang sudah ditentukan”. “Sebenarnya wabak itu datang ditujukan pada hati manusia dan moral yang telah menjadi jahat, serta karma yang telah membesar.” Guru Li menjelaskan: “Pada masa ini, wabak seperti “Virus PKC” datang dengan takdir dan tujuan. Ia datang untuk menyingkirkan ahli parti jahat dan mereka yang berjalan bersama parti jahat Parti Komunis China.

The Epoch Times

Jika anda tidak percaya saya, lihatlah. Negara yang paling serius terkesan semuanya dekat dengan parti jahat, dan rakyatnya sama. Jadi apa yang perlu kita lakukan? Jauhi PKC yang jahat, dan jangan menyokong untuk parti yang jahat, kerana di belakangnya adalah syaitan merah, tingkah laku biadab adalah cara samseng, dan dia melakukan segala jenis kejahatan. Tuhan akan mula menghapuskannya, dan mereka yang menyokongnya akan dihapuskan. Jika tidak mempercayainya, tunggu dan lihat.”

Perkembangan wabak itu mengesahkan apa yang dikatakan oleh Guru Li. Pada 30 November 2022, Jiang Zemin, wakil am Parti Komunis China yang terjahat di kalangan mereka, meninggal dunia, menunjukkan pembersihan berskala besar terhadap PKC yang jahat telah bermula.

Wabak berskala besar di China ini pun bermula, dan ramai telah meninggal dunia, dengan kebanyakannya adalah pegawai kanan PKC, ahli Parti Komunis dan pengikut PKC. Walau bagaimanapun, PKC telah menyembunyikan kebenaran wabak itu daripada rakyat dan dunia.

Menurut Michael Ryan, ketua pengurusan kecemasan kesihatan di Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO), “perkembangan ledakan kes di China bukan disebabkan penarikan sekatan dasar pembersihan sifar yang ketat. Ledakan kes positif di China bermula jauh sebelum dasar sifar COVID-19 dilonggarkan.”

Perkara ini turut disahkan oleh seorang pegawai dalam sistem politik dan perundangan Beijing. Dalam temu bual dengan Radio Free Asia, beliau berkata wabak meletus di Beijing bukan bermula selepas “pergerakan kertas putih”. Ia seawal Kongres Kebangsaan ke-20 Parti Komunis China, iaitu di pertengahan dan akhir Oktober, jangkitan nosokomial di hospital-hospital utama di Beijing sudah menjadi sangat serius. 

Menjelang awal Disember, ia benar-benar di luar kawalan, tetapi semua ini telah disekat dengan ketat oleh pegawai PKC. Sehinggalah pihak berkuasa mengumumkan kematian Jiang Zemin, bekas pemimpin Parti Komunis China, maklumat tentang jangkitan di Beijing secara beransur-ansur dikeluarkan kepada umum, tetapi pada masa itu sejumlah besar warga emas yang dijangkiti telah meninggal dunia atau sedang sakit kritikal. Sumber perubatan Beijing runtuh sebelum “pelepasan” berita secara rasmi.

Menurut laporan Reuters, pada 18 Disember, di rumah pengebumian Babaoshan yang terbesar di Beijing, yang juga mengendalikan jenazah pegawai kanan dan pemimpin PKC, beberapa van jenazah dapat dilihat memasuki rumah pengebumian itu setiap minit. Wall Street Journal juga melaporkan krematorium di Beijing penuh dengan mayat, dan relau pembakaran mayat terbakar dari pagi hingga malam. Media ‘Ming Bao’ Hong Kong mendedahkan pada 17 Disember, “lebih daripada 2,700 orang” meninggal dunia di rumah akibat wabak di Beijing. Bagaimanapun, PKC, yang biasa menyembunyikan wabak, barulah mengumumkan dua kematian pertama pada 19 Disember. Sejak media asing pergi sendiri ke rumah pengebumian untuk bertanya tentang berita itu, PKC telah menghantar polis dan pasukan keselamatan untuk menutupnya.

Menurut minit dalaman mesyuarat Suruhanjaya Kesihatan dan Perubatan Kebangsaan Parti Komunis China pada 21 Disember, dianggarkan jumlah jangkitan baharu dalam sehari pada 20 Disember di China menghampiri 37 juta orang, yang mana semakin meningkat dari hari ke hari, dari 1 hingga 20 Disember, jumlah kumulatif jangkitan mencecah 248 juta orang, merangkumi sejumlah 17.56 peratus populasi. Media Barat seperti Bloomberg dan Financial Times bertanyakan kepada pemberi maklumat dan mengesahkan berita itu.

Walaupun diketahui umum bahawa merebaknya wabak di China adalah menakjubkan seperti tsunami, jumlah kematian akibat wabak itu di seluruh negara yang diiktiraf secara rasmi oleh PKC hanya tujuh orang sejak sekatan pencegahan wabak dikeluarkan pada awal Disember sehingga hari ke-20, dan kesemuanya berada di Beijing, dengan data wabak yang dikeluarkan oleh Beijing menunjukkan aliran menurun yang pesat.

Kaedah penyembunyian pihak berkuasa PKC adalah sama seperti pada permulaan wabak di Wuhan pada tahun 2019. Untuk memperdaya orang awam, Suruhanjaya Kesihatan Kebangsaan Parti Komunis China malah menetapkan semula standard kematian wabak itu—hanya orang yang meninggal dunia akibat radang paru-paru dan kegagalan pernafasan akibat jangkitan virus itu diklasifikasikan sebagai kematian COVID-19. Pesakit dengan jangkitan yang disahkan sahaja akan dimasukkan ke hospital.

Walaupun PKC cuba menutupnya, berita mengenai sejumlah besar pegawai kanan dan selebriti dalam sistem PKC dijangkiti wabak itu terus tersebar, termasuk Liu Ji, seorang pegawai bersara peringkat menteri PKC dan bekas timbalan pengarah Suruhanjaya Sukan Negara; Chen Jingliang, bekas pengarah dan setiausaha parti Pusat Penyelidikan Seni Filem China; Ju Kai, seorang kader bersara dari Universiti Pertahanan Nasional, Chu Lanlan, seorang artis persembahan yang membuat persembahan untuk PKC “Red Detachment of Women”, Yang Lianghua, bekas wartawan ‘People’s Daily’ serta ramai lagi.

Pada masa yang sama, ramai selebriti, pakar, cendekiawan dan ahli akademik lain telah meninggal dunia semasa wabak itu “kerana rawatan perubatan yang tidak berkesan”, seperti “ahli ekonomi dan pendidik Marxis” Hu Jun, yang dipanggil “wira pertempuran” PKC , ” Zhang Fuqing, penerima Pingat Republik, Wang Xizhong, ahli Parti Komunis China, kader bersara China Film Group Corporation, dan artis kelas pertama negara, Yang Lin, dan penulis drama terkenal di Henan yang pernah mencipta drama merah “Red Flag Canal” Parti Komunis China. 

Di Universiti Tsinghua dan Universiti Peking sahaja, lebih 30 ahli fakulti meninggal dunia dalam masa sebulan. Mereka pada dasarnya adalah ahli PKC, atau orang yang mempromosikan atau penyokong utuh PKC.

Selain itu, Persidangan Kerja Ekonomi Pusat yang diadakan di Beijing dari 15 hingga 16 Disember adalah mesyuarat ekonomi tahunan terpenting Parti Komunis China. Ramai pegawai kanan tidak hadir semasa ia berlangsung. Penganalisis percaya ramai yang mungkin dijangkiti COVID-19 pada masa itu.

Wabak itu kejam, nyawa itu berharga, dan ia perlu ditangani dengan segera.

Sebenarnya, budaya tradisional Timur dan Barat mempunyai pandangan yang hampir sama tentang bala, iaitu bala adalah azab Tuhan buat manusia. Apabila pemerintah berlaku zalim dan tidak mematuhi peraturan, akhlak keseluruhan masyarakat rosak, dan hati manusia turut rosak, maka itulah masanya bencana akan datang. Semasa Rom kuno, penganiayaan terhadap orang Kristian menyebabkan empat malapetaka dan bencana, dan Empayar Rom yang berkuasa merosot bahkan musnah. Dalam sejarah China, apabila berlaku pertukaran dinasti, selalunya adalah ketika sistem keadilan rosak dan moral sosial tercemar. Wabak datang dan pergi bukanlah perkara luar biasa.

Sejarah itu sama.

Sejak PKC berkuasa, ia telah melaksanakan pemerintahan yang bersifat kejahatan, memusnahkan budaya tradisional, merosakkan moral sosial, dan menganiaya rakyat China, termasuk pegawai-pegawai PKC sendiri. Jenayah yang dilakukan terlalu banyak untuk disenaraikan. Lebih separuh daripada penduduk China telah dianiaya oleh PKC, mengakibatkan kira-kira 80 juta kematian luar biasa, lebih daripada jumlah kematian gabungan dua perang dunia. Penganiayaannya terhadap rakyat lebih lagi terutamanya penganiayaan Falun Gong yang dimulakan oleh Jiang Zemin.

Falun Gong ialah kaedah penanaman kerohanian menurut ajaran Buddha yang berteraskan budaya tradisional masyarakat China, dan peraturan amalan moral pekerti tinggi berdasarkan prinsip “Sejati, Baik, Sabar”. Pada Mei 1992, Guru Li Hongzhi, pengasas Falun Gong, mula mengajar Falun Gong secara terbuka kepada orang ramai. Kesan penyembuhan dan kecergasan daripadanya adalah luar biasa, dan pelbagai keajaiban telah berlaku, yang ramai pengamal mula memanggilnya sebagai ‘mukjizat’. Hanya dalam beberapa tahun, menjelang 1998, menurut statistik dalaman PKC, bilangan mereka yang mengamalkan Falun Gong telah mencapai 70 juta hingga 100 juta. Ramai yang memupuk hati mereka untuk menjadi baik, di samping kesihatan mereka bertambah baik, suasana sosial bertambah baik, dan orang baik dengan perbuatan baik muncul di mana-mana.

Jiang Zemin, pemimpin Parti Komunis China ketika itu, takut dan iri hati dengan bilangan pengamal Falun Gong melebihi bilangan ahli Parti Komunis China, tidak menghiraukan kesan positif Falun Gong, tidak menghiraukan tentangan umum pegawai dan dasar pembunuhan beramai-ramai memusnahkan ekonomi, memusnahkan badan, mencemarkan nama, apabila menyombongkan dirinya bahawa Falun Gong akan dihapuskan dalam masa tiga bulan. 

Atas sebab ini, Jiang Zemin tidak teragak-agak untuk mencipta kes palsu yang dipanggil “membakar diri” di Dataran Tiananmen untuk memfitnah Falun Gong. Dia tidak teragak-agak untuk membelanjakan sejumlah besar hasil ekonomi negara untuk penganiayaan terhadap orang yang tidak bersalah. Penganiayaannya telah mencecah ratusan juta orang, dan skop penganiayaannya telah melanda lebih daripada satu bilion rakyat China dan merebak ke seluruh dunia. Jiang Zemin telah melaburkan sumber kerajaan yang tidak terkira, dan penganiayaannya amat kejam dan berlangsung selama 23 tahun. Ketidakadilan kekal serta jenayah yang kejam ini, tidak dapat dibandingkan dengan kekejaman yang lain.

Berterusan berhadapan dengan penganiayaan dan pembohongan, ratusan juta pengamal Falun Gong berpegang teguh dengan prinsip belas kasihan dan kesabaran, serta menggunakan cara yang aman lagi rasional untuk memberitahu kebenaran kepada pegawai kerajaan di semua peringkat dan orang awam, termasuk pelaku penganiayaan. Penderitaan yang mereka tanggung dan kebaikan hati mereka telah menggerakkan dunia.

Ia adalah undang-undang Tuhan bahawa kebaikan dan kejahatan itu akan diberi pembalasan. Penghapusan PKC adalah sejarah yang tidak dapat dielakkan.

Pandemik COVID-19 ini ditujukan kepada PKC. Jiang Zemin, ketua penyebab penganiayaan Falun Gong, telah dibersihkan oleh syurga, dan lebih ramai penjahat dan pelaku telah menerima pembalasan atau sedang menghadapi takdir untuk dibersihkan.

Sebelum kedatangan wabak besar ini, Tuhan telah berulang kali memberi amaran kepada mereka yang berkuasa, termasuk SARS, ribut pasir, dan lain-lain bencana, dan ia juga memberi peluang kepada orang ramai untuk bangkit. Tahun demi tahun telah berlalu, dan penganiayaan masih berterusan, yang pasti akan membawa kepada hukuman yang lebih besar dari syurga.

Guru Li Hongzhi, pengasas Falun Gong, berkata: “Orang ramai harus bertaubat dengan ikhlas kepada Tuhan. Jika ada apa-apa yang salah dalam diri, mereka berharap dapat diberi peluang untuk membetulkan kesilapan diri sendiri. Inilah caranya, dan ini adalah ubat penawar.”

Terdapat juga pengalaman dan pengajaran dalam sejarah. Zhang Daoling dalam Dinasti Han Timur, meminta orang yang sakit dan dijangkiti untuk mengimbas kembali kesilapan yang mereka lakukan dalam hidup mereka satu persatu, menuliskannya dengan pena, membuangnya ke dalam air, dan pada masa yang sama bersumpah kepada Tuhan, bahawa mereka insaf tidak akan pernah lagi melakukan perkara yang salah dan akan membuat perkara yang baik. Mereka bertaubat dengan mengikuti kaedah ini satu demi satu, dan wabak itu benar-benar hilang.

Terdapat contoh serupa di Eropah. Pada tahun 1633, wabak ‘Black Death’ sedang melanda dengan teruk. Di kampung Oberammegau di Bavaria, Jerman, sekurang-kurangnya seorang mati dalam setiap dua isi rumah. Penduduk kampung ketakutan. Di bawah pimpinan paderi, mereka berlutut dan berdoa dengan khusyuk kepada Tuhan. Sekiranya Tuhan dapat menyelamatkan mereka dari bencana ‘Black Death’, mereka akan menggunakan tindakan praktikal untuk berterima kasih dan mengingati Tuhan. Sejak mereka bersumpah, ‘Black Death’ tidak pernah meragut nyawa seorang pun dalam kalangan penduduk kampung itu.

Tradisi 5,000 tahun China adalah perpaduan manusia dan alam, menghormati Tuhan dan menyedari takdir. Ramai orang China hari ini tidak mempercayai kewujudan Tuhan, undang-undang syurga, dan pembalasan. Ini kerana ateisme yang ditanamkan oleh PKC. PKC memusnahkan orang. Kini Tuhan akan mula menghapuskan PKC, dan mereka yang telah menyertai parti, rejimen, dan organisasi PKC, sebagai sebahagian daripadanya, juga akan terlibat jika mereka tidak memisahkan diri daripada PKC. 

Sama seperti orang di atas kapal yang belayar ke dalam jurang, melainkan dia melompat dari kapal dan meninggalkan kapal, dia akan menghadapi nasib mengikutnya tenggelam. Tetapi ramai daripada mereka bergabung di bawah propaganda PKC, godaan berkepentingan dan tekanan sosial, dan mereka tidak benar-benar percaya kepada PKC. Tidak diragukan lagi ia adalah tindakan sangat tidak bijak dan menyedihkan untuk dibawa ke dalam jurang oleh PKC untuk dikebumikan bersamanya.

Tuhan Maha Penyayang dan telah memberi orang amaran serta peluang yang mencukupi. Selama 23 tahun penganiayaan, pengamal Falun Gong telah memberitahu kebenaran tentang Falun Gong, kebenaran tentang penganiayaan Falun Gong, dan kebenaran tentang PKC. Khususnya, editorial “Sembilan Ulasan tentang Parti Komunis” yang diterbitkan oleh The Epoch Times pada tahun 2004 secara sistematik menghuraikan sejarah kezaliman PKC dan pemujaan jahat. Sifat roh semangat jahat yang telah membuatkan ramai orang melihat PKC dengan jelas.

Pandemik semasa penuh dengan kesukaran dan krisis, tetapi ia juga penuh dengan peluang dan harapan. Wabak ini ditujukan kepada PKC, menjadi penawar terbaik untuk wabak itu ialah dengan keluar parti, keluar dari liga, dan keluar dari pasukan. Jauhi PKC secara ideologi, rohani dan organisasi, lalu kembali kepada budaya tradisional China dan nilai tradisional, berpegang kepada cara yang baik, dan anda akan dilindungi oleh Tuhan.

PKC tidak sama dengan China. Berhenti dari PKC adalah langkah bijak yang benar-benar memberi manfaat kepada negara, rakyat, diri sendiri dan generasi akan datang.

Pada masa ini, lebih daripada 400 juta orang di Tanah Besar China telah “bersara daripada PKC” dan membuat pilihan yang tepat untuk menjadi contoh. Mereka yang belum berhenti, dan mereka yang masih ditipu oleh PKC, perlu bermuhasabah diri dan menyelamatkan diri. Mereka yang telah mengambil bahagian dalam penganiayaan harus bertaubat dengan ikhlas daripada tindakan mereka, mengenali PKC dengan jelas, mengenepikan PKC, melayan Falun Gong dengan baik, dan menebus kesilapan mereka.

Harapan setiap orang dapat mengharungi bencana dengan selamat dan menjalani kehidupan lebih baik pada hari esok.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI