27.6 C
Kuala Lumpur
Saturday, June 22, 2024
UtamaBerita UtamaPenunggang motosikal maut dipanah petir

Penunggang motosikal maut dipanah petir

Seorang penunggang motosikal berusia 50 tahun maut dipanah petir di Jalan Kampung Seri Cheeding, Banting, Selangor pada 2 Mei. Kejadian berlaku pada pukul 6.20 petang.

ASTRO AWANI

Ketua Polis Daerah Kuala Langat, Superintendan Ahmad Ridhwan Mohd Nor @ Saleh berkata, penunggang motosikal yang merupakan warga tempatan itu sedang menuju ke tempat kerjanya yang terletak di Bandar Mahkota, Banting.

Kata Ahmad Ridhwan lagi, mangsa yang ketika itu melalui Jambatan Rimbayu ke Ladang Teh Seri Cheeding dipanah petir, kemudian jatuh daripada motosikalnya lalu tidak menyedarkan diri.

Menurut Ahmad Ridhwan lagi, orang awam yang turut melalui jalan tersebut telah membantu mengalihkan mangsa ke tepi jalan dan terus menghubungi unit kecemasan dan ambulans. Mangsa walau bagaimanapun disahkan meninggal dunia di tempat kejadian.

“Panahan petir telah membentuk dua lubang di jalan dan mangsa mengalami kecederaan di sebelah kanan lehernya selain lebam di perut dan peha akibat dipanah petir, manakala luka di dagu dan lututnya adalah disebabkan dia terjatuh daripada motosikalnya.”

Hasil bedah siasat yang dijalankan ke atas mangsa mendapati mangsa meninggal dunia akibat dipanah petir dan polis mengklasifikasikan kes tersebut sebagai kematian mengejut.

Salam takziah kepada keluarga mangsa.

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI