27.3 C
Kuala Lumpur
Tuesday, July 23, 2024
UtamaBerita Utama13,000 botol Sambal Nyet keluaran Khairul Aming habis dijual dalam masa hanya...

13,000 botol Sambal Nyet keluaran Khairul Aming habis dijual dalam masa hanya 2 minit

Pempengaruh media sosial terkenal, Khairul Aming, sekali lagi raih perhatian ramai selepas 13,000 botol Sambal Nyet keluarannya habis dijual dalam masa 2 minit.

Berdasarkan sebuah video yang dikongsi di laman Twitter pada 11 April lalu oleh Khairul Aming sendiri, dia menunjukkan keadaan telefon bimbitnya yang dibanjiri oleh notifikasi dari aplikasi atas talian, Shopee, ketika kedai dalam taliannya baru sahaja menambah semula kuantiti jualan sambal yang terkenal itu pada pukul 1.00 petang.

@khairulaming

Menurut Khairul Aming, sesi jualan pada hari itu adalah antara yang paling cepat sekali dalam tempoh tiga tahun dia berniaga di internet.

“Tengah hari tadi kita (sudah) menambah semula 13,000 botol Sambal Nyet dan semuanya habis terjual dalam masa 2 minit. Ini adalah jualan yang paling laju habis dijual sepanjang 3 tahun berniaga. Terima kasih semua,” tulis kapsyen kiriman itu.

@khairulaming

Dapat dilihat sendiri reaksi terkejut Khairul Aming yang sama sekali tidak menyangka bahawa jualannya boleh habis dijual dalam masa sesingkat itu. Berdasarkan video berdurasi 46 saat itu, penonton dapat menyaksikan sendiri keadaan notifikasi telefon bimbit Khairul Aming yang tidak sekalipun berhenti daripada berbunyi. 

Selain itu, dalam video yang sama Khairul Aming turut menyatakan bahawa telefon bimbitnya juga tersekat kerana menerima terlalu banyak notifikasi dalam masa yang pendek.

Memang menakjubkan sungguh kejayaan anak muda yang seorang ini!

@khairulaming

Sehingga entri ini dihasilkan, kiriman ini telah meraih sehingga lebih dari 4.5 juta tontonan, lebih dari 33,600 sukaan dan lebih dari 10,100 ulang ciap. Disamping itu, rata-rata warganet juga turut membanjiri ruang komen kiriman itu dengan kata-kata pujian buat Khairul Aming.

@khairulaming

Terdahulu, Khairul Aming ada memuatnaik rakaman video yang menunjukkan kejutan yang dibuat olehnya khas buat semua pekerja-pekerja di kilangnya. Menerusi video itu, dia telah membawa semua pekerjanya untuk membeli busana lengkap untuk Hari Raya Aidilfitri yang akan datang, berbuka puasa di hotel dan memberikan bonus sebanyak RM3,000 setiap seorang. 

Sememangnya apa yang dinikmati oleh Khairul Aming pada hari ini adalah hasil titik peluhnya sendiri selama bertahun-tahun membina nama sendiri sehingga akhirnya kini layak digelar jutawan. Tahniah dan teruskan berusaha, semoga lebih ramai anak muda di negara ini yang dapat mengikuti jejak langkah Khairul Aming!

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI