27.2 C
Kuala Lumpur
Monday, October 2, 2023
UtamaBerita UtamaRemaja dikecam gara-gara memperagakan beg pemberian ayahnya yang dianggap tidak mewah

Remaja dikecam gara-gara memperagakan beg pemberian ayahnya yang dianggap tidak mewah

Baru-baru ini tular di media sosial TikTok, seorang remaja dikecam gara-gara memperagakan beg pemberian ayahnya yang dianggap tidak mewah oleh segelintir warga siber.

@zohtaco menerima hadiah berupa sebuah beg jenama Charles & Keith daripada ayahnya. Seperti orang lain yang begitu teruja mendapat hadiah, @zohtaco juga begitu teruja dengan hadiah tersebut dan memperagakan beg baharunya di TikTok.

@zohtaco

Ramai warga siber yang turut bergembira untuknya. Masing-masing mengucapkan tahniah dan mengatakan dia anak yang bertuah. Ada juga yang mengatakan bahawa beg pertama mereka juga adalah keluaran jenama Charles & Keith. Mereka begitu berbangga dengannya.

Namun malangnya ada segelintir warga siber yang tidak senang dan mempertikaikan nilai beg tersebut yang didakwa tidaklah semahal dan semewah mana.

Menjawab komen negatif tersebut @zohtaco berkata, sebenarnya dia tidak selesa berbicara mengenai wang. Keluarganya bukanlah daripada kalangan mereka yang berada. Malah untuk membeli sesuatu barang baharu bukanlah semudah membeli barang keperluan yang lain.

Katanya lagi, ketika mula-mula berpindah ke Singapura, setiap kali melintasi kedai ibu bapanya hanya berkata ‘lain kali’, namun ‘lain kali’ itu tidak pernah kunjung tiba.

Menurut @zohtaco komen daripada warga siber itu menunjukkan betapa sombongnya orang tersebut dengan kekayaan yang dia miliki. “Mungkin bagi anda beg $80 itu mungkin tidak mewah.

“Bagi saya dan keluarga saya, ia sangat banyak. Dan saya sangat bersyukur yang ayah saya mampu mendapatkan satu untuk saya. Dia bekerja keras untuk mendapatkan duit itu.”

@zohtaco meluahkan rasa kecewanya kerana dia tidak percaya dia dibenci disebabkan sebuah beg yang dia begitu teruja menerimanya.

Daripada riak wajah remaja ini jelas menunjukkan bahawa dia sedang menahan air matanya daripada mengalir lebih laju.

Sesiapa pun yang berada disituasi seperti remaja itu pasti akan berasa sedih, kecewa dan sakit hati.

Jika anda tidak suka atau tidak setuju akan sesuatu perkara, usahlah berkata yang negatif. Jagalah kata-kata yang akan anda lontarkan kerana ada hati yang perlu dijaga.

Tonton video di sini.

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...

TREN TERKINI