25.9 C
Kuala Lumpur
Monday, July 15, 2024
UtamaGaya HidupOyen menyelinap dalam bagasi gagal ‘terbang bersama’ selepas mesin X-ray lapangan terbang...

Oyen menyelinap dalam bagasi gagal ‘terbang bersama’ selepas mesin X-ray lapangan terbang mengesan kelibatnya

Cubaan seekor kucing peliharaan untuk menjadi penumpang penerbangan dengan meloloskan dirinya di dalam sebuah bagasi gagal selepas dia ditemui sedang bersembunyi oleh mesin X-ray lapangan terbang.

Beg bagasi itu telah didaftar masuk di Lapangan Terbang JFK di New York City, Amerika Syarikat dan dimasukkan ke dalam mesin X-ray sebelum ditemui oleh Pentadbiran Keselamatan Pengangkutan (TSA), menurut Fox 13

Twitter

Pemilik bagasi memberitahu pegawai TSA yang oyen itu adalah milik rakan serumahnya dan dia tidak tahu bagaimana kucing itu boleh berada di dalam begnya.

Jurucakap TSA Lisa Farbstein dilaporkan berkata kucing itu dikeluarkan dari beg dan dihantar pulang.

Dalam ciapan Twitter berikutnya, Lisa Farbstein berkongsi mesin X-ray adalah kawan baik baharu kucing oyen itu.

Twitter

“Itu kerana kucing itu berkemungkinan tidak akan terselamat dalam penerbangan di dalam beg pakaian di tempat kargo kapal terbang,” tulisnya.

Seorang pengguna Instagram yang mengaku sebagai pemilik kucing itu, @alexaugustalex turut berkongsi video kucing itu memanjat masuk ke dalam beg untuk membuktikan yang dia mampu melakukannya.

Twitter

Fox 13 melaporkan yang kejadian ini bukan pertama kali apabila haiwan hidup ditemui di dalam bagasi.

Pada 2018, seorang pengembara telah ditahan dengan hampir 5,000 lintah di dalam bagasinya, manakala pada 2021, beberapa penumpang telah ditahan kerana cuba menyeludup burung hidup ke negara itu melalui Lapangan Terbang JFK.

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI