29.8 C
Kuala Lumpur
Tuesday, April 16, 2024
UtamaBerita UtamaAhli perniagaan 38 tahun diculik sekumpulan lelaki secara terang-terangan di siang hari

Ahli perniagaan 38 tahun diculik sekumpulan lelaki secara terang-terangan di siang hari

Seorang ahli perniagaan berusia 38 tahun telah diculik secara terang-terangan di hadapan sebuah restoran di Pandan Indah, Ampang oleh sekumpulan lelaki yang menaiki Toyota Vellfire berwarna putih pada siang hari.

Ketua Polis Daerah Ampang Jaya ACP Mohamad Farouk Eshak berkata kejadian berlaku kira-kira jam 5 petang, 29 September.

Twitter

“Mangsa telah pergi ke sebuah restoran seorang diri apabila ditarik dan dipaksa memasuki ke dalam Toyota Vellfire berwarna putih oleh sekumpulan lelaki yang dipercayai warga tempatan,” katanya dalam satu kenyataan pada 30 September.

“Mangsa menjerit meminta tolong dan bergelut untuk melepaskan diri, tetapi tidak berjaya,” katanya.

Twitter

Penculikan itu menjadi tular di media sosial, dengan orang awam yang lalu lalang merakam dan memuat naik kejadian jenayah itu ketika ia berlaku.

Beberapa siri video menunjukkan beberapa penunggang motosikal cuba menghentikan penculikan itu dan turut mengekori Vellfire putih berkenaan ketika ia meninggalkan tempat kejadian.

Bagaimanapun, mereka tidak berjaya memberhentikan kenderaan mewah tersebut.

Facebook

Secara kebetulan, polis berkata mangsa muncul lima jam kemudian di ibu pejabat polis daerah Ampang Jaya, mendakwa dia telah dibebaskan oleh penculik berkenaan di Klang.

Farouk berkata lelaki itu muncul kira-kira jam 10.45 malam untuk membuat laporan polis.

Twitter

Mangsa mengalami kecederaan di muka dan kaki dan kemudian mendapatkan rawatan di Hospital Ampang.

“Kejadian itu dipercayai ada kaitan dengan hutang kepada majikannya,” kata polis sambil menambah, pihaknya masih menjejaki suspek.

Kes disiasat mengikut Seksyen 365 Kanun Keseksaan kerana menculik atau penculikan dengan niat mengurung seseorang secara salah.

ACP Farouk juga berterima kasih kepada orang awam atas usaha mereka mengejar penculik berkenaan, dan menasihati semua orang ramai supaya tidak mengambil pinjaman daripada pemberi pinjaman tidak berlesen.

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI