26.6 C
Kuala Lumpur
Wednesday, February 21, 2024
UtamaBerita UtamaTom Holland berehat daripada media sosial demi kesihatan mentalnya

Tom Holland berehat daripada media sosial demi kesihatan mentalnya

Pelakon terkemuka antarabangsa, Tom Holland memutuskan untuk berehat daripada aktif di media sosial lantaran masalah kesihatan mental yang dialaminya. Berita tergempar itu dikongsi sendiri oleh Tom Holland menerusi satu video yang kemudiannya dimuat naik di Instagram miliknya pada Ahad lalu.

Instagram

Bintang filem Spider-Man: Homecoming yang berusia 26 tahun itu mengatakan dia mengambil keputusan sebegitu disebabkan dia terlalu banyak membaca cerita mengenai dirinya sehingga mendatangkan kemudaratan.

“Saya mahu berehat daripada media sosial demi kesihatan mental kerana saya mendapati Instagram dan Twitter mencelarukan minda”.

“Saya terperangkap dan terkeliru apabila saya membaca cerita mengenai diri saya dalam talian dan akhirnya ia memudaratkan keadaan mental saya”.

“Kerana itu, saya memutuskan untuk berundur dan memadamkan aplikasi-aplikasi itu”.

Menerusi video yang sama, Tom Holland turut berkongsi nasihat agar tidak malu untuk mendapatkan nasihat jika ada mana-mana individu lain yang turut mengalami masalah yang sama sepertinya. Katanya, “terdapat stigma buruk terhadap masalah kesihatan mental dan kita tidak perlu malu untuk mendapatkan bantuan”.

Seterusnya, dia bercerita mengenai kerja amal yang dilakukan bersama Stem4, sebuah badan amal kesihatan mental remaja yang berpangkalan di United Kingdom. Badan amal tersebut disokong dan mendapat kerjasama daripada The Brothers Trust.

Instagram

Tom Holland mengakhiri video tersebut dengan memohon orang ramai agar memberi sokongan kepadanya atau sesiapa sahaja yang berada di situasi sepertinya. Sumbangan wang juga turut dialu-alukan demi memastikan aktiviti badan amal dapat terus dijalankan sekali gus memberi manfaat kepada mereka yang memerlukan bantuan terutama berkenaan kesihatan mental.

Dia turut mengucapkan terima kasih kepada para peminatnya atas kasih sayang yang ditunjukkan kepadanya.

“Saya sayang anda semua dan kita akan bertemu lagi”.

Semoga Tom Holland mendapat ketenangan yang dicarinya dan kembali bersemangat untuk meneruskan kerjayanya.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI