29.8 C
Kuala Lumpur
Tuesday, April 16, 2024
UtamaBerita UtamaBekas penyampai berita TV3 Zalina Azman dilapor hilang sejak November 2021

Bekas penyampai berita TV3 Zalina Azman dilapor hilang sejak November 2021

Sudah lapan bulan bekas penyampai berita TV3 Zalina Azman dilaporkan hilang tetapi personaliti televisyen itu masih belum ditemui.

Polis Shah Alam menyiarkan notis kehilangan personaliti TV3 itu di laman Facebook mereka pada 18 Julai.

Polis berkata mereka sedang mencari Zalina, yang berumur 58 tahun, dengan ketinggian 158cm, dan berat kira-kira 60 kilogram. Nama penuhnya ialah Zalina Shaharah Azman.

Polis (IPD) Shah Alam / Facebook

Zalina berkulit sawo matang, bertubuh kecil dan kurus, dan tinggal di No 2, Jalan Ketiau 3/10, Seksyen 3, Shah Alam.

Anak lelaki Zalina, Mikhael Norman, 33 tahun telah melaporkan kehilangan ibunya pada 29 November tahun lalu.

New Straits Times melaporkan Ketua Polis Daerah Shah Alam ACP Mohd Iqbal Ibrahim berkata Mikhael telah cuba menghubungi ibunya sejak 24 November untuk memaklumkan datuk pengadu dimasukkan ke hospital, tetapi beliau tidak dapat dihubungi.

“Pada 29 November, Mikhael dan bapa saudaranya melawat rumah ibunya di Seksyen 3, Shah Alam, dan mendapati keretanya masih berada di rumah,” kata ACP Iqbal.

Twitter

Menurutnya, ketika ke rumah itu yang dipercayai Zalina tinggal seorang diri, mereka mendapati ia berada dalam keadaan tidak teratur.

“Mereka menemui dompet Zalina di dalam rumah yang mengandungi MyKad, lesen memandu, kad bank dan kad kredit, wang tunai RM600 dan kunci kereta, tetapi Zalina tidak ditemui.”

ACP Iqbal menambah semua usaha untuk mengesannya telah dilakukan, tetapi beliau masih belum ditemui.

Polis kini meminta bantuan orang ramai dalam usaha mencari bekas personaliti televisyen yang pernah mengacarakan program Money Matters di TV3 itu.

Sementara itu, jiran tetangga Zalina Azman berkata kepada Bernama, wanita itu kurang dikenali dan tidak bergaul dengan mereka.

NST

Salah seorang berkata mereka tidak mengetahui pemilik rumah berkenaan  adalah seorang personaliti televisyen sehinggalah pada hari berita kehilangannya dan polis datang bertanya untuk mendapatkan maklumat.

Salah seorang sahabat Zalina, Senator Datuk Ras Adiba Mohd Radzi, yang juga bekas personaliti TV3 turut merayu di Instagram agar orang ramai membantu mencari rakannya dan menggesa Zalina supaya pulang ke rumah.

“Awak di mana, Zally? Tolong pulang, pulang sahaja ke rumah,” tulisnya.

Mereka yang mempunyai maklumat mengenai Zalina digesa menghubungi pegawai penyiasat Sarjan Sabturia Lorong atau menghubungi balai polis Seksyen 6 di talian +603-55194622.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI