32.2 C
Kuala Lumpur
Tuesday, June 6, 2023
UtamaBerita Utama18 Syarikat penerbangan, FAA dan DOT akan didakwa kerana wajibkan vaksin ke...

18 Syarikat penerbangan, FAA dan DOT akan didakwa kerana wajibkan vaksin ke atas pekerja

John Pierce Law telah memfailkan saman terhadap Atlas Air, bagi pihak US Freedom Flyers (USFF) dan pekerja Atlas, dan merancang untuk menyaman semua syarikat penerbangan utama, 18 kesemuanya, serta Federal Aviation Pentadbiran (FAA) dan Jabatan Pengangkutan (DOT) ekoran berpendapat bahawa mandat vaksin yang dikenakan oleh agensi ini ke atas pekerja syarikat penerbangan itu melanggar kebebasan perlembagaan, agama dan perubatan mereka.

Tuntutan mahkamah ke atas Atlas Air telah difailkan di mahkamah persekutuan di Daerah Selatan Florida, dengan lebih 100 plaintif meneruskan litigasi.

Kes ini berikutan pilihan yang diberikan kepada rakyat Amerika- di mana mereka perlu memilih antara pekerjaan yang memerlukan mereka untuk menjalani eksperimen kesihatan yang berbahaya(pdf).

Plaintif untuk kes ini kebanyakannya adalah juruterbang yang tidak divaksin, pramugari, serta kakitangan Atlas yang lain.

Atlas Air merupakan salah satu syarikat pengangkut kargo terbesar dalam industri dan pengendali terbesar pesawat Boeing 747 di dunia.

Firma guaman itu diasaskan oleh Att. John Pierce, yang mengasaskan Kesatuan Undang-Undang Perlembagaan Kebangsaan. Beliau sebelum ini mewakili George Papadopoulos berkaitan dengan “Hoax Rusia” 2016, bagi mendapatkan pengampunan presiden. Dia juga kini mewakili defendan yang didakwa berhubung isu serangan ke atas Capitol pada 6 Januari lalu.

“Aduan telah difailkan. Kami dalam proses berkhidmat untuk semua orang. Kemudian, kami akan melihat kepada beberapa jenis pelepasan injunksi tidak lama lagi untuk memastikan semua mandat berkaitan Covid dihentikan serta-merta.

Dan kemudian kami akan meneruskan litigasi, usul, amalan, dan penemuan dan kemudian seterusnya ke perbicaraan mahkamah,” kata Pierce kepada The Epoch Times.

Minggu ini, John Pierce Law merancang untuk memfailkan satu lagi tuntutan mahkamah terhadap United Airlines.

Mereka mengatakan bahawa mereka akan melihat kesemua tuntutan mengikut urutan termasuk tuntutan ke atas FAA. Selain itu, mereka akan melihat mandat vaksin yang dikenakan yang mana tidak ada dalam perlembagaan. Penemuan tersebut akan diletakkan sebagai diskriminasi di bawah ‘Title Seven’. Ganti rugi kemudiannya akan dituntut kerana sengaja menimbulkan tekanan emosi ekoran arahan (vaksin) yang dikenakan ke atas plaintif.

Syarikat penerbangan, yang merupakan kontraktor kerajaan, terjejas ekoran arahan Presiden Joe Biden pada September tahun lalu yang menyatakan semua pekerja syarikat tersebut perlu divaksin terhadap virus Parti Komunis China.

Pierce berkata sebaik sahaja dia mendengar tentang mandat syarikat penerbangan itu, dia meramalkan bahawa ia akan menjadi gelombang besar litigasi seterusnya.

“[Tuntutan undang-undang ini] sangat penting. Ia adalah garis yang sangat, sangat merah-Jika anda sampai ke tahap di mana anda perlu memilih antara mendapatkan suntikan eksperimen atau gaji anda, itu hanya bukan Amerika, ia tidak berperlembagaan, ia keterlaluan, ia tidak patut.”

Josh Yoder, juruterbang syarikat penerbangan utama dan jurucakap Freedom Flyers yang baru-baru ini menyokong “Konvoi Rakyat” yang diketuai oleh pemandu lori, mengatakan bahawa terdapat gangguan, ancaman, intimidasi, kecederaan vaksin, dan juga “bunuh diri yang telah berlaku ekoran mandat tersebut.”

“Kami tidak melakukan ‘class action’. Kami sedang melakukan litigasi individu. Dan sebab kami melakukannya dengan cara itu adalah kerana begitu ramai orang telah ‘dicederakan’ dan mereka terdedah kepada tahap bahaya yang berbeza.

Ada antara mereka yang menolak vaksin telah diganggu, diancam, dan diugut untuk mendapatkan vaksin. Ada juga yang mendapat vaksin tanpa kerelaan mereka di mana mereka diancaman akan kehilangan pekerjaan mereka,” kata Yoder.

Tidak hanya itu, ada juga antara mereka yang cedera selepas menerima vaksin dan jumlah itu semakin meningkat daripada semasa ke semasa. Antara mereka yang turut menjadi ‘mangsa’ ialah golongan juruterbang sedangkan mereka perlu mengekalkan fizikal penerbangan untuk mengekalkan lesen mereka.

Akhbar Epoch Times baru-baru ini melaporkan bahawa seorang juruterbang American Airlines, salah satu daripada 3 syarikat penerbangan terbesar di AS mengalami serangan jantung antara dua penerbangan, kira-kira 6 minit selepas mendarat.

“Jadi apa yang kita lihat ialah ramai juruterbang mengalami gangguan kesihatan. Khususnya, masalah jantung [adalah] perkara yang sering kita lihat. Dan ramai daripada juruterbang ini takut untuk tampil ke hadapan kerana jika mereka tampil ke hadapan mereka mugnkin akan kehilangan perubatan penerbangan mereka. Jadi mereka terus terbang. Kami mempunyai ramai juruterbang yang terbang dalam keadaan sakit dada dan saraf, kerana jika mereka tampil ke hadapan, mereka kehilangan kerja mereka,” kata Yoder.

Freedom Flyers kini bertindak sebagai kumpulan advokasi antara juruterbang, FAA, dan syarikat untuk membantu mereka tampil ke hadapan dan bersuara.

“Kami mempunyai pasukan profesional perubatan yang boleh membantu mereka, tetapi kami meminta semua orang untuk tampil ke hadapan. Walaupun ia benar-benar boleh memusnahkan kerjaya mereka, kami memerlukan mereka untuk tampil ke hadapan kerana ini berkaitan soal keselamatan orang ramai Amerika,” kata Yoder.

Menurut sekumpulan peguam, doktor dan pakar lain-dan seorang juruterbang yang mengatakan kerjayanya berakhir ekoran kesan buruk daripada vaksin. Hal ini jelas menunjukkan bahawa FAA telah melanggar peraturannya sendiri yang menyatakan juruterbang tidak boleh terbang selepas mengambil ubat-ubatan yang telah diluluskan kurang daripada setahun.

The Epoch Times kini telah menghubungi Atlas Air untuk mendapatkan komen.

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...

TREN TERKINI