24.7 C
Kuala Lumpur
Monday, November 28, 2022

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaBerita UtamaKren 'skylift' hilang kawalan dan melayang-layang akibat ribut, pekerja terkandas berdepan detik...

Kren ‘skylift’ hilang kawalan dan melayang-layang akibat ribut, pekerja terkandas berdepan detik mencemaskan

PETALING JAYA: Beberapa orang pekerja di atas dua buah gondola berdepan detik cemas apabila gondola yang dinaiki berayun dengan kuat akibat ditiup angin kencang.

Apa yang berlaku ialah sebuah jentera ‘skylift’ kelihatan berayun kuat selepas dipukul angin kencang, dipercayai berlaku di Menara TS Law, Jalan Kamuning, Bukit Bintang, Kuala Lumpur pada petang Selasa.

Video berdurasi satu minit yang tular di media sosial itu menunjukkan jentera berkenaan berayun sebanyak dua kali ketika dipukul angin kencang hingga mengakibatkan ia menghentam struktur bangunan lain yang terletak bersebelahannya.

Angin kencang kemudiannya dilihat sekali lagi menghayunkan jentera itu lebih jauh sebelum menghentam struktur bangunan itu sekali lagi dan akibat hentaman itu, jentera tersebut dilihat tersangkut pada struktur atas bangunan bersebelahan.

Facebook

Jabatan Bomba dan Penyelamat Kuala Lumpur berkata pihaknya menerima panggilan kecemasan melalui talian MERS999 kira-kira 3.56 petang sebelum menghantar jentera bantuan ke lokasi.

Dalam satu kenyataan, pusat operasi jabatan itu berkata sepasukan empat orang anggota bomba dihantar ke lokasi kejadian selepas menerima maklumat daripada wakil pemaju tapak pembinaan.

Komander Pusat Operasi Jabatan Bomba dan Penyelamat Kuala Lumpur, Junain Bahau memaklumkan ketika pasukan bomba dan penyelamat tiba di lokasi, mangsa yang terkandas di atas gondola telah berjaya turun dan menyelamatkan diri.

“Apabila tiba di lokasi kejadian selepas menerima maklumat daripada wakil tapak pembinaan, mangsa yang berada di gondola itu sudah berjaya menyelamatkan diri.

“Tiada tindakan daripada pasukan Bomba di tempat kejadian,” katanya lagi.

Tonton video di sini.

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

TREN TERKINI