25.3 C
Kuala Lumpur
Saturday, August 13, 2022

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaBerita UtamaPenerbangan KL-Tawau terpaksa dilencongkan ke Kuching kerana seekor ular

Penerbangan KL-Tawau terpaksa dilencongkan ke Kuching kerana seekor ular

Satu penerbangan dari Kuala Lumpur yang dijadualkan ke Tawau, Sabah terpaksa dilencongkan ke Kuching, Sarawak ekoran penemuan seekor ular di bahagian lampu atas kabin penumpang pesawat.

TikTok|edal8808

Melalui rakaman yang tular di media sosial TikTok melalui akaun @edal8808, kelihatan seekor ular sedang menggerakkan kepalanya seolah-olah sedang mencari jalan keluar.

Penerbangan pesawat milik AirAsia dengan nombor pendaftaran AK5748 yang berlepas dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) ke Tawau pada Rabu lalu itu tertunda selama beberapa jam selepas juruterbang melakukan pendaratan kecemasan di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuching.

Ketua Pegawai Keselamatan Kapten Liong Tien Ling berkata AirAsia menyedari akan kejadian tersebut. Menurut beliau, tindakan juruterbang melencongkan pesawat ke Kuching merupakan tindakan yang sewajarnya untuk membersihkan pesawat berkenanaan. Tambah Kapten Liong lagi, tiada penumpang yang tercedera namun beliau tidak memaklumkan akan keadaan ular tersebut seperti yang dilaporkan oleh TRP.

Kehadiran ular itu tidak diketahui puncanya sama ada ular itu sendiri yang masuk ke dalam pesawat atau ada penumpang yang membawanya secara sembunyi dan terlepas. Ini kerana, tiada pengumuman lanjut dari pihak AirAsia sehingga kini.

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

TREN TERKINI