26.2 C
Kuala Lumpur
Friday, December 9, 2022

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaBerita UtamaTular video rakam pengiring VVIP cuba kawal trafik, secara mendadak akibatkan kemalangan...

Tular video rakam pengiring VVIP cuba kawal trafik, secara mendadak akibatkan kemalangan 2 kereta

Klip video pendek ini tular di platform media sosial beberapa hari lalu.

Dalam klip video berdurasi 45 saat itu, motosikal superbike polis dilihat diletakkan di tengah jalan untuk memberhentikan pemandu bagi memberi laluan kepada konvoi orang teramat penting (VVIP).

Kelihatan dirakam menerusi telefon pintar oleh salah seorang pemandu kereta yang sedang berhenti, juga menunjukkan seorang polis yang sedang menunggang motosikal superbike secara perlahan-lahan dan memasuki jalan untuk di seberang bagi mengetuai konvoi VVIP itu.

Twitter

Walau bagaimanapun, keadaan trafik di seberang jalan sebelah kanan sedang cuba dihalang dan meminta pemandu memperlahankan kenderaan, namun ia masih bergerak.

Lalu pegawai polis motosikal superbike yang merentang jalan itu berjalan ke arah jalan seberang dan mula memberi isyarat menggunakan tangannya kepada para pemandu yang melalui jalan raya itu supaya berhenti.

Twitter

Melihat isyarat tangan pegawai polis itu, sebuah Proton Wira berwarna merah maroon tiba-tiba membrek.

Ini telah mengakibatkan Perodua Kelisa berwarna putih turut membrek secara mengejut dan melanggar Proton Wira itu dari arah belakang.

Impak yang menyebabkan Wira itu mengelongsor lebih jauh ke hadapan.

Twitter

Kemalangan itu telah menyebabkan kedua-dua bumper Wira dan bonet serta enjin Kelisa telah mengalami kerosakan.

Twitter

Klip itu kemudiannya dilanjutkan dengan merakam perjalanan lancar konvoi VVIP dengan lebih kurang setengah dozen kenderaan mewah meluncur laju berdekatan tempat kemalangan diikuti orang awam.

Twitter

Konvoi VVIP itu kelihatan seperti tidak menyedari kemalangan baru sahaja berlaku dan terdapat kereta rakyat marhaen yang rosak.

Twitter

Klip itu berakhir dengan lalu lintas yang disekat tadi bergerak seperti biasa setelah ia dilancarkan oleh pengiring VVIP dengan lalu lintas di seberang jalan raya sana terhenti akibat kemalangan itu.

Twitter

Menurut sumber, insiden dikatakan berlaku di Kuching, Sarawak. Tiada butiran lanjut mengenai tarikh kemalangan dan kecederaan.

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

TREN TERKINI