31.2 C
Kuala Lumpur
Saturday, December 9, 2023
UtamaNasionalIndividu 40 tahun ke atas, berkomorbiditi mula diberi dos penggalak

Individu 40 tahun ke atas, berkomorbiditi mula diberi dos penggalak

Golongan berusia 40 tahun ke atas dan mempunyai komorbiditi akan mula diberikan dos penggalak, menurut Kementerian Kesihatan (KKM).

Menterinya, Khairy Jamaluddin berkata, golongan terbabit akan diberikan janji temu menerusi aplikasi MySejahtera dalam masa terdekat.

“Sekarang ini kita sudah mula program PICK Booster kepada mereka yang layak (40 tahun ke atas) dan juga mereka yang mempunyai komorbiditi akan menerima janji temu melalui MySejahtera”.

“Apabila terima janji temu melalui MySejahtera, tolonglah hadir untuk mendapatkan booster dose anda. Ini akan meningkatkan perlindungan kita terhadap COVID-19”.

Pelaksanaan pemberian dos ketiga vaksin COVID-19 kepada golongan rentan sebelum ini dipersetujui oleh kerajaan.

Menurut Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob, keutamaan pemberian dos ini tertumpu kepada golongan berisiko tinggi terlebih dahulu.

Ia meliputi anggota barisan hadapan kesihatan, pesakit kurang daya tahan imun serta warga tua dengan komorbiditi.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI