27.3 C
Kuala Lumpur
Friday, September 29, 2023
UtamaGlobalDiserang dalam gelap oleh beruang, lelaki 75 tahun terselamat. Sempat tanya “siapa...

Diserang dalam gelap oleh beruang, lelaki 75 tahun terselamat. Sempat tanya “siapa kamu?” pada beruang..

Terserempak dengan haiwan liar pastinya memberikan kita satu pengalaman yang mendebarkan bukan?

Itulah yang terjadi pada seorang lelaki warga emas berusia 75 tahun di Akita, Jepun ini apabila dia telah diserang oleh beruang.

Disebabkan kejadian itu berlaku pada awal pagi dan keadaan masih gelap, lelaki itu hanya mampu mempertahankan dirinya dan langsung tidak tahu makhluk apa yang menyerangnya.

Malahan dia sempat bertanya “Siapa kamu?” pada beruang terbabit dan semestinya pertanyaannya itu tidak berjawab.

Menurut media tempatan, insiden berkenaan terjadi pada jam 3 pagi, 17 September lalu apabila lelaki tersebut sedang bertugas mengedarkan surat khabar.

Sejurus sahaja keluar daripada kereta dan ingin meletakkan surat khabar di pintu penduduk, secara tiba-tiba dia diserang dan ditolak jatuh ke tanah.

Dia hanya mampu menggunakan kudratnya untuk mempertahankan diri di dalam kegelapan. Oleh kerana bingung, dia sempat juga bertanya siapakah yang menyerangnya itu.

Wartawan menunjukkan lokasi kejadian

Sungguhpun begitu, lelaki berkenaan dapat juga memukul beruang itu sehingga ia akhirnya pergi meninggalkan kecederaan pada bahu dan bahagian belakang lelaki terbabit.

Kecederaan itu walau bagaimanapun tidak begitu serius dan dia juga berupaya untuk pulang sendiri ke rumah dan menghubungi pihak polis.

Jelas lelaki itu, dia langsung tidak tahu bahawa dia diserang oleh seekor beruang memandangkan dia memakai sarung tangan, makanya dia tidak dapat merasakan bulu beruang terbabit.

Dia juga beranggapan bahawa serangan itu adalah daripada manusia memandangkan tinggi beruang itu lebih kurang tingginya iaitu 160 sentimeter.

Tambahnya, jika dia tahu bahawa beruang yang menyerangnya, dia tidak berani dan takut untuk membalas kembali serangan.

Difahamkan bahawa pada pagi yang sama, seorang wanita berusia 84 tahun yang berada 250 meter daripada situ pula menjadi mangsa serangan beruang.

Pada ketika itu, mangsa keluar untuk berjalan. Serangan itu telah membawa kepada kecederaan pada lengannya.

Pihak berkuasa percaya bahawa kedua-dua serangan itu melibatkan beruang yang sama dan meminta penduduk untuk berwaspada serta melaporkan jika beruang itu dilihat.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...

TREN TERKINI