26.6 C
Kuala Lumpur
Sunday, September 24, 2023
UtamaGlobalTular video kejadian kepala air di Filipina ragut nyawa pengunjung. Sekelip mata...

Tular video kejadian kepala air di Filipina ragut nyawa pengunjung. Sekelip mata saja air jadi deras dan keruh..

Sejurus sahaja kebenaran merentas daerah diberikan, orang ramai dilihat berduyun-duyun mengunjungi kawasan sungai untuk berekreasi bersama keluarga.

Namun kerap kali kita mendengar berita mengenai kejadian tidak diingini misalnya lemas melibatkan individu yang mandi manda terutamanya di kawasan air terjun.

Baru-baru ini, tular satu video menunjukkan kejadian kepala air yang berlaku di kawasan air terjun, dipercayai terjadi di Filipina.

Difahamkan bahawa ia telah meragut 2 nyawa pengunjung serta menyebabkan seorang daripada mereka dihanyutkan dan hilang.

Pada awal video, kita dapat lihat beberapa individu sedang mandi-manda tatkala arus air sungai mula berubah.

Dengan sekelip mata, aliran sungai bertukar menjadi begitu deras namun kelihatan beberapa orang sempat menyelamatkan diri dengan naik ke daratan.

Akan tetapi terdapat juga individu yang dihanyutkan arus sungai. Turut kelihatan lelaki berbaju putih tidak sempat bergerak ke kawasan yang lebih selamat.

Individu terbabit dilihat terpaksa berpaut pada batu sewaktu arus deras sungai berlaku. Menurut sumber, pada mulanya hujan renyai-renyai turun di kawasan itu.

Tragedy ngeri itu telah mengorbankan seorang pemuda berusia 17 tahun dan juga 7 tahun. Manakala seorang lagi iaitu ibu mereka dilaporkan hilang setelah dihanyutkan.

Jadi, sentiasalah beringat dan peka terhadap perubahan sekeliling jika anda pergi ke kawasan sungai dan air terjun.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...

TREN TERKINI