29.8 C
Kuala Lumpur
Tuesday, November 28, 2023
UtamaBerita UtamaTempoh antara dos pertama dan kedua vaksin AstraZeneca dipendekkan kepada enam minggu...

Tempoh antara dos pertama dan kedua vaksin AstraZeneca dipendekkan kepada enam minggu mulai 1 Oktober- Khairy

KUALA LUMPUR- Menteri Kesihatan, YB Khairy Jamaluddin memaklumkan bahawa tempoh antara dos pertama dan kedua vaksin AstraZeneca akan dipercepatkan kepada enam minggu dari 1 Oktober.

Menurutnya, keputusan tersebut dilakukan untuk memberi kemudahan kepada mereka yang telah menerima dos pertama vaksin AstraZeneca.

“Kami akan memendekkan tempoh antara dos pertama dan dos kedua vaksin AstraZeneca dari sembilan minggu hingga enam minggu dan mereka boleh menerima dos kedua selepas enam minggu.”

Dalam pada itu, beliau juga memaklumkan bahawa bekalan vaksin adalah mencukupi dan 3.2 juta remaja akan mendapat tarikh temujanji vaksinasi dalam masa terdekat. Beliau juga mengingatkan pelajar untuk menunggu tarikh temujanji dan tidak melakukan ‘walk-in’.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI