28.8 C
Kuala Lumpur
Saturday, June 22, 2024
UtamaBerita UtamaHaiwan di zoo mula bergaduh apabila melihat sekumpulan pengunjung bergaduh antara mereka

Haiwan di zoo mula bergaduh apabila melihat sekumpulan pengunjung bergaduh antara mereka

BEIJING- Baru-baru ini, sekumpulan pelancong dilaporkan telah terlibat dalam sebuah pergaduhan akibat perselisihan faham. Kejadian tersebut dikatakan telah berlaku di sebuah zoo yang terletak di Daerah Daxing, Beijing.

Menurut laporan di Global Times, pergaduhan tersebut berlaku pada petang Sabtu 7 Ogos lalu.

Pergaduhan antara kedua-dua kumpulan pengunjung itu pada awalnya hanyalah perbalahan lisan tetapi ianya bertukar kepada pergaduhan secara fizikal.

Video pergaduhan mereka mula menjadi tular tidak lama kemudian.

Video berdurasi kira-kira satu minit itu menunjukkan bahawa sekurang-kurangnya enam orang yang terlibat dalam pergaduhan itu. Ada antara mereka yang saling menarik rambut, mengoyakkan pakaian, menampar bahkan ada yang saling menendang antara satu sama lain.

Pergaduhan tersebut walau bagaimanapun akhirnya berjaya dileraikan oleh pengawal keselamatan.

Menurut penyataan yang dikeluarkan oleh pihak berkuasa zoo, pengunjung yang bergaduh itu saling menjerit, mengoyakkan pakaian sehingga ramai pelancong lain serta haiwan di zoo yang menyaksikan kejadian tersebut.

Menurut kenyataan itu lagi, insiden tersebut merupakan kejadian gaduh kali pertama yang berlaku di zoo itu.

Selain itu, ada laporan yang mengatakan bahawa haiwan-haiwan di sana juga ada menyaksikan kejadian tersebut sehingga ada antara mereka yang meniru aksi tersebut apabila ada haiwan yang mula bergaduh antara satu sama lain.

Keadaan dikatakan tidak terkawal sehingga penjaga zoo terpaksa masuk untuk meleraikan pergaduahn yang terjadi.

Apa yang paling membimbang ialah apabila kejadian tersebut turut disaksikan oleh pengunjung lain termasuk kanak-kanak. Bayangkan apa yang akan berlaku jika kanak-kanak di situ cuba meniru aksi yang dilihat mereka. Bukankah ianya sesuatu yang tidak baik?

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI