25.3 C
Kuala Lumpur
Saturday, August 13, 2022

INSPIRASI ANDA SETIAP HARI

UtamaBerita UtamaPengguna gerun, pintu tren LRT terbuka semasa bergerak

Pengguna gerun, pintu tren LRT terbuka semasa bergerak

Pengguna media sosial pada 27 Julai dikejutkan dengan video tular menunjukkan tren Transit Aliran Ringan (LRT) bergerak dengan keadaan kesemua pintunya terbuka.

Dalam satu kenyataan, pengendali LRT berkenaan iaitu Rapid KL berkata insiden itu berlaku sekitar jam 3 petang melibatkan laluan Kelana Jaya – dari stesen Ara Damansara menuju Lembah Subang.

@perksofbeingsxf/Twitter

Prasarana Malaysia Berhad menerusi Rapid KL dalam pada itu memohon maaf kepada pengguna susulan insiden itu dan pihaknya mengambil serius mengenainya.

“Insiden melibatkan LRT aliran Kelana Jaya ketika tren itu berlepas dari Stesen LRT Ara Damansara menuju ke stesen LRT Lembah Subang telah dikenalpasti secepat mungkin”.

“Pusat kawalan operasi turut menghentikan perkhidmatan tren itu dalam masa kurang daripada 2 minit dan menghantarnya ke depot untuk pemeriksaan segera”, jelas kenyataan itu.

Semasa insiden itu berlaku, difahamkan hanya terdapat 7 orang penumpang yang berada di dalam tren. Kesemuanya berjaya dikeluarkan dengan selamat selepas itu.

Rapid KL juga difahamkan akan melaksanakan pelan mitigasi bersesuaian bagi mengelakkan perkara tidak diingini sebegini pada masa akan datang.

Please Subscribe to Truth News : English Epoch Times

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

TREN TERKINI