26.6 C
Kuala Lumpur
Sunday, September 24, 2023
UtamaBerita UtamaJepun pamer aksi 'Masquerade' yang kreatif ketika acara pembukaan Sukan Olimpik Tokyo...

Jepun pamer aksi ‘Masquerade’ yang kreatif ketika acara pembukaan Sukan Olimpik Tokyo 2020

Pasti ramai antara anda yang pernah menonton rancangan TV Jepun, Masquerade atau lebih dikenali sebagai ‘Kasou Taishou’. Ia adalah persembahan pentas yang dilakukan oleh pelbagai kumpulan amatur atau artis solo yang dinilai oleh panel hakim. Apa yang menariknya rancangan ini memaparkan banyak lakonan dengan menggunakan kesan palsu yang sangat kreatif.

Kreativiti tersebut kini sekali digunakan dan kali ini ia ditontonkan di hadapan jutaan orang yang menyaksikan siaran langsung acara pembukaan Sukan Olimpik Tokyo 2020.

Artis yang terlibat melakukan pelbagai aksi dan gaya yang menunjukkan acara-acara yang dipertandingkan di temasya sukan terbesar dunia itu. Jika dilihat pada persembahan mereka pasti ramai yang sangat teruja dan kagum dengan kreativiti mereka.

Jepun nampaknya tidak mahu melepaskan peluang untuk menunjukkan keunikan yang mereka miliki ketika acara gilang-gemilang tersebut. Buat peminat rancangan Masquerade pasti ramai yang meneka-neka akan aksi yang dilakukan artis terlibat.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...

TREN TERKINI