31.1 C
Kuala Lumpur
Monday, July 15, 2024
UtamaBerita UtamaTekanan hidup jadi punca lelaki cuba pecah mesin ATM di Balik Pulau

Tekanan hidup jadi punca lelaki cuba pecah mesin ATM di Balik Pulau

Kesempitan hidup sering kali menjadikan seseorang hilang pertimbangan dan cenderung untuk melakukan jenayah dalam keadaan terdesak.

Ekoran tekanan hidup tatkala pandemik ini, seorang lelaki baru-baru ini bertindak memecahkan mesin pengeluaran wang (ATM) di sebuah bank.

Kejadian dipercayai berlaku pada sekitar jam 10 malam 23 Jun lalu di Balik Pulau, Pulau Pinang.

The Star/Facebook

Tindakan suspek walau bagaimanapun berjaya dihidu pihak atasan bank berkenaan yang kemudiannya segera memaklumkan kepada pihak polis.

Menurut Ketua Polis Daerah Barat Daya, Superintenden Kamarul Rizal Jenal, tindakan pantas pasukannya berjaya menumpaskan suspek terbabit di lokasi kejadian.

Tambahnya, hasil siasatan di lokasi kejadian mendapati bahawa suspek cuba untuk memecahkan mesin ATM dengan menggunakan ‘absorber’ kereta.

八度空间华语新闻/Facebook

Suspek juga dikatakan datang ke bank itu dengan menaiki bas dari Georgetown dan siasatan mendapati motif suspek melakukannya adalah disebabkan oleh tekanan hidup.

Pemeriksaan lanjut pihak polis juga mendapati bahawa suspek pada ketika itu berada di bawah pengaruh dadah dan mempunyai 4 rekod jenayah lampau berkaitan dadah.

“Suspek kini ditahan untuk siasatan mengikut Seksyen 380 dan Seksyen 427 Kanun Keseksaan”, akhirinya.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI