28.8 C
Kuala Lumpur
Saturday, June 22, 2024
UtamaBerita UtamaS Kisona muncul juara Kejohanan Antarabangsa Sepanyol selepas kalahkan Goh Jin Wei

S Kisona muncul juara Kejohanan Antarabangsa Sepanyol selepas kalahkan Goh Jin Wei

KUALA LUMPUR – Pemain badminton perseorangan wanita negara, S Kisona muncul sebagai juara selepas menewaskan rakan senegara, Goh Jin Wei dalam Kejohanan Badminton Antarabangsa Sepanyol 2021 di La Nucia pada Sabtu lalu.

S Kisona muncul johan selepas menewaskan Goh Jin Wei pada Sabtu lalu. Sumber: Liga Olahraga

Menerusi aksi yang berlangsung selama 31 minit itu, S Kisona telah berjaya mengalahkan bekas juara remaja dunia sebanyak dua kali sekali gus menjadi kemenangan kedua beliau ke atas Jin Wei selepas mengalahkan pemain kelahiran Pulau Pinang berkenaan pada kejohanan Masters Thailand.

Kisona yang merupakan pemenang pingat emas Sukan SEA 2019 kembali berehat sebentar untuk memperbaiki prestasinya. Sumber: BadmintonPlanet

Sebelum itu dalam peringkat separuh akhir, Kisona yang merupakan pemenang pingat emas Sukan SEA 2019 berjaya menyingkirkan Yaelle Hoyaux dari Perancis 21-18, 21-10 manakala Jin Wei pula mengalahkan seorang lagi pemain negara iaitu Eoon Qi Xuan 21-17, 21-11.

Terdahulu, Kisona pernah mengalahkan Jin Wei dalam kejohanan Masters Thailand. Sumber: BadmintonPlanet

Sementara itu, pasangan beregu gandingan Tee Kai Wun dan Teoh Mei Xing berjaya mengungguli acara beregu campuran dengan menewaskan pilihan ketiga dari England iaitu Callum Hemming dan Jessica Pugh.

Tee Kai Wun pada pasangan beregu lelaki, Man Wei Chong turut muncul sebagai juara. Sumber: Facebook

Pertarungan selama 50 minit itu kemudian berakhir dengan kemenangan pasukan negara dengan mmarkah 21-15, 13-21, 21-19. Kai Wun turut mencatat kegemilangan apabila sekali lagi dinobatkan sebagai juara bagi acara beregu lelaki bersama gandingannya, Man Wei Chong.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI