27.6 C
Kuala Lumpur
Saturday, June 22, 2024
UtamaBerita UtamaPaip pecah punca jalan mendap, kereta terperosok ke dalam lubang buat penduduk...

Paip pecah punca jalan mendap, kereta terperosok ke dalam lubang buat penduduk JB bimbang

Malang menimpa sebuah kereta di Johor Bahru apabila terperosok ke dalam sebuah lubang, hasil mendapan pada jalan raya di Jalan Lampam, Tanjung Puteri Resort.

Kejadian itu difahamkan berlaku pada 16 Jun, di mana bahagian hadapan kereta jenis Proton Wira dilihat terperosok ke dalam lubang yang agak besar.

Insiden tersebut membuatkan penduduk tempatan berasa bimbang dengan tahap keselamatan jalan di sana, memandangkan ia digunakan ribuan pengguna setiap hari ke tempat kerja.

Harian Metro

Menurut seorang penduduk, lubang itu berada di laluan utama dari Pelabuhan Tanjung Langsat menghala ke perkampungan Pasir Putih dan Pelabuhan Johor.

Mendapan tanah pada jalan tersebut difahamkan berpunca daripada paip pecah.

“Jika insiden itu berlaku pada penunggang motosikal, impaknya pasti lebih teruk dan mungkin boleh meragut nyawa”, ujar penduduk lagi.

Penduduk terbabit turut meminta agar Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) dan Jabatan Kerja Raya (JKR) digesa untuk memantau keselamatan laluan utama tersebut.

Harian Metro

Memandangkan bahawa ia turut digunakan oleh ratusan kenderaan berat setiap hari, selain digunakan oleh pengguna jalan raya yang lain.

Dalam pada itu, jurucakap Majlis Bandaraya Pasir Gudang (MBPG) berkata pihaknya telah memaklumkan perkara itu kepada SAJ Ranhill.

“Ia membabitkan paip SAJ pecah dan MBPG sudah memaklumkan kepada SAJ untuk membaik pulih jalan tersebut. Kini kerja baik pulih sedang dijalankan”.

MBPG juga meminta bantuan kumpulan konsesi untuk bersedia jika ada keperluan untuk membantu kerja membaik pulih berkenaan.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI