28.8 C
Kuala Lumpur
Saturday, June 22, 2024
UtamaBerita UtamaSering curi selipar jiran, perbuatan Oyen akhirnya berjaya dirakam CCTV

Sering curi selipar jiran, perbuatan Oyen akhirnya berjaya dirakam CCTV

Sebut sahaja tentang Oyen pasti ramai antara kita yang sudah tahu betapa nakalnya kucing berwarna oren ini.

Rasanya hampir di semua tempat ada sahaja spesies yang paling bermasalah ini. Mana tidaknya, kucing oren inilah yang sering membuat ‘onar’ sehingga ramai yang tahu benar dengan telatah mereka.

Kali ini, si Oyen sekali lagi dilaporkan melakukan sebuah kes ‘jenayah’. Kejadian tersebut berlaku kepada sebuah keluarga di Singapura apabila selipar mereka sering hilang.

@amyramrn/Twitter

Menurut ‘mangsa’ mereka sekeluarga berasa pelik apabila salah satu daripada pasangan selipar mereka seringkali hilang. Pencuri selipar hanya mengambil salah satu bukannya kedua-dua belah selipar mereka.

Kisah lucu tersebut diceritakan oleh seorang pengguna Twitter, @amyramrn yang turut memuat naik video yang menunjukkan seekor Oyen yang merupakan dalang di sebalik kejadian curi tersebut.

@amyramrn/Twitter

Pada mulanya dia menyangka masalah tersebut mungkin dilakukan oleh kakitangan pembersihan yang secara tidak sengaja telah menyapu selipar-selipar mereka ketika melakukan kerja.

@amyramrn/Twitter

Namun, setelah ianya berlaku beberapa kali, mereka sekeluarga akhirnya memeriksa rakaman kamera litar tertutup (CCTV) koridor mereka pada 9 Jun lalu dan mendapati imej sebenar pencuri tersebut. Rupa-rupanya Oyen tersebut adalah kucing milik jiran mereka.

@amyramrn/Twitter

Pemilik kucing tersebut kemudian memberitahu bahawa dia sedar kucingnya membawa pulang bermacam selipar. Memandangkan dia tidak tahu siapa pemiliknya jadi dia hanya meninggalkannya di lobi dengan harapan supaya pemilik selipar boleh mengambil semula selipar mereka di situ.

@amyramrn/Twitter

Apa yang paling lucu Oyen nampaknya hanya mencuri selipar yang berjenama contohnya Vans, Adidas dan Puma. Sebenarnya kejadian tersebut telah berlaku tiga kali sebelum ini dan pada kali keempat berlaku barulah mereka tahu siapa yang melakukannya.

Pilihan Editor:

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI