26.6 C
Kuala Lumpur
Wednesday, April 24, 2024
UtamaBerita UtamaPemandu Hilux dirakam sedang membawa besi penutup longkang yang dicuri

Pemandu Hilux dirakam sedang membawa besi penutup longkang yang dicuri

KELANTAN – Rakaman sebuah kamera litar tertutup (CCTV) menunjukkan kejadian mencuri besi penutup longkang.

Rakaman tersebut dimuat naik oleh seorang pengguna Facebook, Yu KH, di halaman Facebook miliknya.

Yu KH/Facebook

Rakaman video tersebut menunjukkan perbuatan seorang pemandu Hilux berwarna hitam yang mencuri penutup longkang. Kejadian tersebut dikatakan telah berlaku di Taman Limau Manis, Kelantan, pada 6 Jun lalu sekitar jam 11.40 pagi.

Yu KH/Facebook

Jika diperhatikan kereta tesebut kelihatan kosong pada bahagian belakangnya pada awalnya. Namun, selepas beberapa saat kereta tersebut hilang dari pandangan CCTV dan ketika itulah pemandu Hilux tersebut dikatakan sedang mencuri besi penutup longkang.

Yu KH/Facebook
Yu KH/Facebook

Selepas beberapa minit pula kereta tersebut muncul semula dan kali ini jelas sekali terdapat sebuah besi yang agak besar terletak di bahagian belakang kereta tersebut.

Jika dilihat pada waktu yang dipaparkan di skrin CCTV pemandu tersebut mengambil masa kurang daripada lima minit untuk melakukan pencurian tersebut.

Berikut adalah gambar selepas besi penutup longkang dicuri.

Yu KH/Facebook

Kejadian seperti ini tidak seharusnya berlaku. Apa yang dilakukan jelas menyalahi undang-undang dan keselamatan orang awam yang menggunakan jalan itu juga mungkin terancam akibat perbuatan ini.

MENINGGALKAN BALAS

Sila masukkan komen anda!
Sila masukkan nama anda di sini

- Advertisment -

Pengasas Falun Gong: Mengapa Wujudnya Manusia

Falun Gong Founder Mr. Li Hongzhi Publishes ‘How Humankind Came To Be’ 法輪功創始人發表《為甚麼會有人類》 Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi...

Pengasas Falun Gong: Mengapa Pencipta Berusaha Menyelamatkan Segala Makhluk

Encik Li Hongzhi ialah pengasas latihan kerohanian Falun Gong. Amalan ini menggabungkan meditasi dan latihan lembut dengan falsafah moral yang berdasarkan prinsip Sejati, Baik,...
spot_img

TREN TERKINI